Zwarte pens met gebakken aardappelen, waterkerscrème en gebakken ui
Zwarte pens met gebakken aardappelen, waterkerscrème en gebakken ui
Gebakken zwarte pens met een warme crème van waterkers, gebakken Ratte du Touquet aardappelen en gebakken ui.
Zwarte pens met gebakken aardappelen, waterkerscrème en gebakken ui
Zwarte pens met gebakken aardappelen, waterkerscrème en gebakken ui
Gebakken zwarte pens met een warme crème van waterkers, gebakken Ratte du Touquet aardappelen en gebakken ui.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Zwarte pensen
4
Ratte de Touquet
600 g
Waterkers
3 bosjes
Spinazie
150 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Room
0,1 l
Uien
2
Benodigdheden
Zeef, hakmolen
600 g Ratte de Touquet
1
Kook de aardappelen met schil in gezouten water.
150 g spinazie, 3 bosjes Waterkers
2
Breng een pot water met bicarbonaat aan de kook en kook er de spinazie en de waterkers in plat.
2 uien
3
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in boter.
4
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
5
Giet de waterkers met de spinazie door een zeef en knijp er zo veel mogelijk water uit.
0,1 l Room, 1 snuifje nootmuskaat
6
Doe alles in de hakmolen, voeg de room toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en mix alles fijn.
7
Schep de waterkerscrème in een steelpannetje en warm hem lichtjes op.
8
Pel de aardappelen en bak ze in wat olie met een klontje boter.
4 zwarte pensen
9
Bak de pensen in boter op een laag vuur.
10
Schep er een lepel waterkerscrème bij en werk af met de gebakken ui en een toef mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!600 g Ratte de Touquet
1
Kook de aardappelen met schil in gezouten water.
150 g spinazie, 3 bosjes Waterkers
2
Breng een pot water met bicarbonaat aan de kook en kook er de spinazie en de waterkers in plat.
2 uien
3
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in boter.
4
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.
5
Giet de waterkers met de spinazie door een zeef en knijp er zo veel mogelijk water uit.
0,1 l Room, 1 snuifje nootmuskaat
6
Doe alles in de hakmolen, voeg de room toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en mix alles fijn.
7
Schep de waterkerscrème in een steelpannetje en warm hem lichtjes op.
8
Pel de aardappelen en bak ze in wat olie met een klontje boter.
4 zwarte pensen
9
Bak de pensen in boter op een laag vuur.
10
Schep er een lepel waterkerscrème bij en werk af met de gebakken ui en een toef mosterd.