Instructies

4 personen
600 g Ratte de Touquet
1

Kook de aardappelen met schil in gezouten water.

150 g spinazie, 3 bosjes Waterkers
2

Breng een pot water met bicarbonaat aan de kook en kook er de spinazie en de waterkers in plat.

2 uien
3

Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in boter.

4

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en spoel ze onder koud water.

5

Giet de waterkers met de spinazie door een zeef en knijp er zo veel mogelijk water uit.

0,1 l Room, 1 snuifje nootmuskaat
6

Doe alles in de hakmolen, voeg de room toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en mix alles fijn.

7

Schep de waterkerscrème in een steelpannetje en warm hem lichtjes op.

8

Pel de aardappelen en bak ze in wat olie met een klontje boter.

4 zwarte pensen
9

Bak de pensen in boter op een laag vuur.

10

Schep er een lepel waterkerscrème bij en werk af met de gebakken ui en een toef mosterd.