Ovenschotel met zuurkool, kotelet en Poolse worst
Ovenschotel met zuurkool, kotelet en Poolse worst
Huisbereide zuurkool met stukken Poolse worst, reepjes kotelet en puree.
Ovenschotel met zuurkool, kotelet en Poolse worst
Ovenschotel met zuurkool, kotelet en Poolse worst
Huisbereide zuurkool met stukken Poolse worst, reepjes kotelet en puree.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Melk
1 scheutje
Zuurkoolzelfgemaakt of uit blik
600 g
Poolse worsten
150 g
Varkenskoteletten
250 g
Boskoop-appel
1
Ui
1
Witte wijn
2 dl
Tijm en laurier
Kruidnagels
4
Jeneverbessen
4
Witte peperbollen
6
Loskokende aardappelen
1 kg
Eierdooier
1
Boter
1 klontje
Nootmuskaat
Paneermeel
50 g
Boter
30 g
Zout
Peper
Mosterd
Voor de puree
1 kg Loskokende aardappelen, zout
1
Snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
melk, boter, 1 eierdooier
2
Giet de aardappelen af. Voeg er een scheutje melk, een klontje boter en de dooier aan toe.
zout, nootmuskaat
3
Kruid met zout en nootmuskaat. Stamp de puree glad.
Voor de zuurkool
4
Verwarm de oven voor op 180 °C (met grill).
250 g varkenskoteletten, 150 g Poolse worsten, boter
5
Snijd de kotelet en de Poolse worst in blokjes. Stoof ze aan in een klont boter.
1 ui
6
Snipper de ui. Voeg de ui toe aan het vlees.
1 Boskoop-appel
7
Schil de appel. Rasp hem bij het vlees.
600 g Zuurkool (uit blik), 2 dl witte wijn
8
Voeg de zuurkool toe. Giet de witte wijn erbij. Zet een deksel op de pot.
4 kruidnagels, 6 Witte peperbollen, 4 Jeneverbessen, Tijm en laurier (Enkele)
9
Maal de kruidnageltjes en peperbolletjes fijn. Kneus de jeneverbessen. Voeg ze samen met de tijm en laurier toe.
10
Laat de zuurkool 10 minuten zachtjes stoven. Haal de tijm en laurier eruit.
Om af te werken
11
Schep de zuurkool in een ovenschaal. Verdeel de puree eroverheen.
50 g paneermeel, 30 g boter
12
Strooi het paneermeel over de puree. Verdeel er enkele blokjes boter over. Schuif de ovenschotel 20 minuten in de oven.
mosterd
13
Serveer met een lepeltje mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de puree
1 kg Loskokende aardappelen, zout
1
Snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
melk, boter, 1 eierdooier
2
Giet de aardappelen af. Voeg er een scheutje melk, een klontje boter en de dooier aan toe.
zout, nootmuskaat
3
Kruid met zout en nootmuskaat. Stamp de puree glad.
Voor de zuurkool
4
Verwarm de oven voor op 180 °C (met grill).
250 g varkenskoteletten, 150 g Poolse worsten, boter
5
Snijd de kotelet en de Poolse worst in blokjes. Stoof ze aan in een klont boter.
1 ui
6
Snipper de ui. Voeg de ui toe aan het vlees.
1 Boskoop-appel
7
Schil de appel. Rasp hem bij het vlees.
600 g Zuurkool (uit blik), 2 dl witte wijn
8
Voeg de zuurkool toe. Giet de witte wijn erbij. Zet een deksel op de pot.
4 kruidnagels, 6 Witte peperbollen, 4 Jeneverbessen, Tijm en laurier (Enkele)
9
Maal de kruidnageltjes en peperbolletjes fijn. Kneus de jeneverbessen. Voeg ze samen met de tijm en laurier toe.
10
Laat de zuurkool 10 minuten zachtjes stoven. Haal de tijm en laurier eruit.
Om af te werken
11
Schep de zuurkool in een ovenschaal. Verdeel de puree eroverheen.
50 g paneermeel, 30 g boter
12
Strooi het paneermeel over de puree. Verdeel er enkele blokjes boter over. Schuif de ovenschotel 20 minuten in de oven.
mosterd
13
Serveer met een lepeltje mosterd.