Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen
Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen
Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen
Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
1.000 g
Sjalotten
2
Olijfolie
Look
1 teentje
Witte wijnazijn
4 el
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
Peper
Zout
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Boter
Rogvleugels
4
Veldsla
1 bosje
Dragonazijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g aardappelen
1
Spoel de aardappelen en stoom ze in de schil 10 minuten op 120 °C in de stoomoven. Je kunt ze ook gewoon koken of stomen in een stoommandje.
2
Laat de gestoomde aardappelen wat afkoelen.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes (julienne).
olijfolie
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Stoof de sjalotten op een heel zacht vuur zonder ze te bakken.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de sjalotten.
4 el Witte wijnazijn, tijm, 1 takje rozemarijn, laurier, peper, zout
6
Doe er de witte wijnazijn, de tijm, de rozemarijn en de laurier bij. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe. Laat rustig garen op een heel zacht vuur.
dragon, 0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de dragon en de bieslook. Houd de kruiden apart.
boter
8
Smelt een klont boter in een pan.
4 rogvleugels
9
Kruid de vis met peper en zout aan beide kanten. Bak de vis aan beide kanten in de boter.
1 bosje veldsla, dragonazijn
10
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Breng op smaak met een likje olie, wat dragonazijn, peper en zout.
11
Smelt een klont boter in een tweede pan. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
12
Meng de gesnipperde groene kruiden met de vinaigrette.
13
Serveer de gebakken rog met de gebakken aardappelen en de veldsla. Geef er de lauwe sjalottenvinaigrette bij.
1.000 g aardappelen
1
Spoel de aardappelen en stoom ze in de schil 10 minuten op 120 °C in de stoomoven. Je kunt ze ook gewoon koken of stomen in een stoommandje.
2
Laat de gestoomde aardappelen wat afkoelen.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes (julienne).
olijfolie
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Stoof de sjalotten op een heel zacht vuur zonder ze te bakken.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de sjalotten.
4 el Witte wijnazijn, tijm, 1 takje rozemarijn, laurier, peper, zout
6
Doe er de witte wijnazijn, de tijm, de rozemarijn en de laurier bij. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe. Laat rustig garen op een heel zacht vuur.
dragon, 0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de dragon en de bieslook. Houd de kruiden apart.
boter
8
Smelt een klont boter in een pan.
4 rogvleugels
9
Kruid de vis met peper en zout aan beide kanten. Bak de vis aan beide kanten in de boter.
1 bosje veldsla, dragonazijn
10
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Breng op smaak met een likje olie, wat dragonazijn, peper en zout.
11
Smelt een klont boter in een tweede pan. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
12
Meng de gesnipperde groene kruiden met de vinaigrette.
13
Serveer de gebakken rog met de gebakken aardappelen en de veldsla. Geef er de lauwe sjalottenvinaigrette bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Sjalotten
2
Olijfolie
Look
1 teentje
Witte wijnazijn
4 el
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
Peper
Zout
Dragon
Bieslook
0,5 bosjes
Boter
Rogvleugels
4
Veldsla
1 bosje
Dragonazijn
Rog met sjalottenvinaigrette en aardappelen
Klassiek serveer je een roggevleugel met boter en kappertjes. Jeroen geeft er deze keer een lauwe vinaigrette met sjalot bij. De groene kruiden voegt hij pas aan het einde toe zodat ze niet verkleuren. Met een gebakken aardappeltje erbij heb je een echte feestmaaltijd.Instructies
1.000 g aardappelen
1
Spoel de aardappelen en stoom ze in de schil 10 minuten op 120 °C in de stoomoven. Je kunt ze ook gewoon koken of stomen in een stoommandje.
2
Laat de gestoomde aardappelen wat afkoelen.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne reepjes (julienne).
olijfolie
4
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Stoof de sjalotten op een heel zacht vuur zonder ze te bakken.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de sjalotten.
4 el Witte wijnazijn, tijm, 1 takje rozemarijn, laurier, peper, zout
6
Doe er de witte wijnazijn, de tijm, de rozemarijn en de laurier bij. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe. Laat rustig garen op een heel zacht vuur.
dragon, 0,5 bosjes Bieslook
7
Snipper de dragon en de bieslook. Houd de kruiden apart.
boter
8
Smelt een klont boter in een pan.
4 rogvleugels
9
Kruid de vis met peper en zout aan beide kanten. Bak de vis aan beide kanten in de boter.
1 bosje veldsla, dragonazijn
10
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Breng op smaak met een likje olie, wat dragonazijn, peper en zout.
11
Smelt een klont boter in een tweede pan. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
12
Meng de gesnipperde groene kruiden met de vinaigrette.
13
Serveer de gebakken rog met de gebakken aardappelen en de veldsla. Geef er de lauwe sjalottenvinaigrette bij.