Zoete parelcouscous met rood fruit en sorbet van violet en yoghurt
Zoete parelcouscous met rood fruit en sorbet van violet en yoghurt
Het is niet echt alledaags om couscous te gebruiken in een nagerecht, maar het is daarom zeker niet minder lekker. In combinatie met rood fruit en de zalige smaak van de smeuïge sorbet op basis van violet en Griekse yoghurt zouden we zelfs durven zeggen: onklopbaar!
Zoete parelcouscous met rood fruit en sorbet van violet en yoghurt
Zoete parelcouscous met rood fruit en sorbet van violet en yoghurt
Het is niet echt alledaags om couscous te gebruiken in een nagerecht, maar het is daarom zeker niet minder lekker. In combinatie met rood fruit en de zalige smaak van de smeuïge sorbet op basis van violet en Griekse yoghurt zouden we zelfs durven zeggen: onklopbaar!
Ingrediënten
4 personen
Water
7 dl
Violette-snoepjes
150 g
Gelatineblaadjes
2
Griekse yoghurt
350 g
Kristalsuiker
100 g
Steranijs
2
Vanillestok
1
Citroenzeste en sap
1
Gember
20 g
Parelcouscous
100 g
Honing
1 een flinke scheut
Aardbeien
1 bakje
Braambes
1 bakje
Framboos
1 bakje
Aalbes
1 bakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 dl Water, 150 g violette-snoepjes
1
Breng het water aan de kook en laat de snoepjes erin oplossen.
2 gelatineblaadjes
2
Leg de gelatineblaadjes te weken in koud water.
300 g Griekse yoghurt
3
Schep de Griekse yoghurt in een kom en roer hem los.
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het water met de snoepjes. Giet het water bij de Griekse yoghurt en meng goed.
5
Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast terwijl de ijsmachine op temperatuur komt.
6
Laat het afgekoelde mengsel 30 minuten draaien in de ijsmachine tot je een sorbet hebt.
4 dl Water, 100 g kristalsuiker, 2 Steranijs, 1 vanillestok, 1 citroen
7
Doe het water, de suiker, de steranijsjes, de zaadjes en de peul van de vanillestok en het sap van de citroen en de uitgeperste citroen in een steelpan en breng aan de kook.
Couscous
20 g gember, 100 g parelcouscous
8
Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan het water. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar.
9
Giet de parelcouscous af en stort ze in een schaal. Laat volledig afkoelen. Haal ook de vanillepeul, steranijsjes, gember en citroen eruit.
Afwerking
50 g Griekse yoghurt, 1 een flinke scheut honing
10
Meng de Griekse yoghurt met de honing.
1 bakje aardbeien, 1 bakje Braambes, 1 bakje framboos, 1 bakje aalbes
11
Snijd de aardbeien, de aalbessen, de frambozen en de braambessen in stukjes en doe ze samen in een kom. Meng het rode fruit.
12
Bedek de bodem van een diep bord met wat Griekse yoghurt. Schep er een lepel afgekoelde couscous en wat rood fruit bovenop. Werk af met een quenelle van de violetsorbet.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!3 dl Water, 150 g violette-snoepjes
1
Breng het water aan de kook en laat de snoepjes erin oplossen.
2 gelatineblaadjes
2
Leg de gelatineblaadjes te weken in koud water.
300 g Griekse yoghurt
3
Schep de Griekse yoghurt in een kom en roer hem los.
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het water met de snoepjes. Giet het water bij de Griekse yoghurt en meng goed.
5
Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast terwijl de ijsmachine op temperatuur komt.
6
Laat het afgekoelde mengsel 30 minuten draaien in de ijsmachine tot je een sorbet hebt.
4 dl Water, 100 g kristalsuiker, 2 Steranijs, 1 vanillestok, 1 citroen
7
Doe het water, de suiker, de steranijsjes, de zaadjes en de peul van de vanillestok en het sap van de citroen en de uitgeperste citroen in een steelpan en breng aan de kook.
Couscous
20 g gember, 100 g parelcouscous
8
Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan het water. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar.
9
Giet de parelcouscous af en stort ze in een schaal. Laat volledig afkoelen. Haal ook de vanillepeul, steranijsjes, gember en citroen eruit.
Afwerking
50 g Griekse yoghurt, 1 een flinke scheut honing
10
Meng de Griekse yoghurt met de honing.
1 bakje aardbeien, 1 bakje Braambes, 1 bakje framboos, 1 bakje aalbes
11
Snijd de aardbeien, de aalbessen, de frambozen en de braambessen in stukjes en doe ze samen in een kom. Meng het rode fruit.
12
Bedek de bodem van een diep bord met wat Griekse yoghurt. Schep er een lepel afgekoelde couscous en wat rood fruit bovenop. Werk af met een quenelle van de violetsorbet.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Water
7 dl
Violette-snoepjes
150 g
Gelatineblaadjes
2
Griekse yoghurt
350 g
Kristalsuiker
100 g
Steranijs
2
Vanillestok
1
Citroenzeste en sap
1
Gember
20 g
Parelcouscous
100 g
Honing
1 een flinke scheut
Aardbeien
1 bakje
Braambes
1 bakje
Framboos
1 bakje
Aalbes
1 bakje
Zoete parelcouscous met rood fruit en sorbet van violet en yoghurt
Het is niet echt alledaags om couscous te gebruiken in een nagerecht, maar het is daarom zeker niet minder lekker. In combinatie met rood fruit en de zalige smaak van de smeuïge sorbet op basis van violet en Griekse yoghurt zouden we zelfs durven zeggen: onklopbaar!Instructies
3 dl Water, 150 g violette-snoepjes
1
Breng het water aan de kook en laat de snoepjes erin oplossen.
2 gelatineblaadjes
2
Leg de gelatineblaadjes te weken in koud water.
300 g Griekse yoghurt
3
Schep de Griekse yoghurt in een kom en roer hem los.
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het water met de snoepjes. Giet het water bij de Griekse yoghurt en meng goed.
5
Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast terwijl de ijsmachine op temperatuur komt.
6
Laat het afgekoelde mengsel 30 minuten draaien in de ijsmachine tot je een sorbet hebt.
4 dl Water, 100 g kristalsuiker, 2 Steranijs, 1 vanillestok, 1 citroen
7
Doe het water, de suiker, de steranijsjes, de zaadjes en de peul van de vanillestok en het sap van de citroen en de uitgeperste citroen in een steelpan en breng aan de kook.
Couscous
20 g gember, 100 g parelcouscous
8
Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan het water. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar.
9
Giet de parelcouscous af en stort ze in een schaal. Laat volledig afkoelen. Haal ook de vanillepeul, steranijsjes, gember en citroen eruit.
Afwerking
50 g Griekse yoghurt, 1 een flinke scheut honing
10
Meng de Griekse yoghurt met de honing.
1 bakje aardbeien, 1 bakje Braambes, 1 bakje framboos, 1 bakje aalbes
11
Snijd de aardbeien, de aalbessen, de frambozen en de braambessen in stukjes en doe ze samen in een kom. Meng het rode fruit.
12
Bedek de bodem van een diep bord met wat Griekse yoghurt. Schep er een lepel afgekoelde couscous en wat rood fruit bovenop. Werk af met een quenelle van de violetsorbet.