Instructies

4 personen
3 dl Water, 150 g violette-snoepjes
1

Breng het water aan de kook en laat de snoepjes erin oplossen.

2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
2

Leg de gelatineblaadjes te weken in koud water.

300 g Griekse yoghurt
3

Schep de Griekse yoghurt in een kom en roer hem los.

4

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het water met de snoepjes. Giet het water bij de Griekse yoghurt en meng goed.

5

Laat de basis voor de sorbet afkoelen in de koelkast terwijl de ijsmachine op temperatuur komt.

6

Laat het afgekoelde mengsel 30 minuten draaien in de ijsmachine tot je een sorbet hebt.

4 dl Water, 100 g kristalsuiker, 2 Steranijs, 1 vanillestok, 1 citroen
7

Doe het water, de suiker, de steranijsjes, de zaadjes en de peul van de vanillestok en het sap van de citroen en de uitgeperste citroen in een steelpan en breng aan de kook.

Couscous

20 g gember, 100 g parelcouscous
8

Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan het water. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar.

9

Giet de parelcouscous af en stort ze in een schaal. Laat volledig afkoelen. Haal ook de vanillepeul, steranijsjes, gember en citroen eruit.

Afwerking

50 g Griekse yoghurt, 1 een flinke scheut honing
10

Meng de Griekse yoghurt met de honing.

1 bakje aardbeien, 1 bakje Braambes, 1 bakje framboos, 1 bakje aalbes
11

Snijd de aardbeien, de aalbessen, de frambozen en de braambessen in stukjes en doe ze samen in een kom. Meng het rode fruit.

12

Bedek de bodem van een diep bord met wat Griekse yoghurt. Schep er een lepel afgekoelde couscous en wat rood fruit bovenop. Werk af met een quenelle van de violetsorbet.