dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi (thumbnail)Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

45m
20
-
474
Recepten

Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

Op het vel gebakken zeebaars met noedels, komkommer, boksoi en pittige Thaise vinaigrette.
Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi (thumbnail)Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

45m
20
-
474
Recepten

Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

Op het vel gebakken zeebaars met noedels, komkommer, boksoi en pittige Thaise vinaigrette.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes474

Ingrediënten

4 personen
Zeebaarzengefileerd
2
Sjalotten
4
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Limoenblaadjes
4
Rode paprika
1
Kokossuiker
2 el
Tamarinde pasta
1 el
Limoenenhet sap
2
Vissaus
3 el
Water
1 scheutje
Rijstnoedels
400 g
Komkommer
1
Boksoi
1
Rode ui
1
Sambal
1 el
Sesamolie
1 el
Kokossuiker
1 el
LimoenHet sap
1
Rijstazijn
4 el
KorianderOm af te werken
Gezouten pindanotenOm af te werken
Groene chilipeper
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g rijstnoedels
1
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Spoel ze daarna onder koud water.
4 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 limoenblaadjes
2
Snijd de sjalot in ringen, snipper de look fijn en stoof ze samen met de limoenblaadjes aan in arachideolie.
1 rode paprika
3
Schil de paprika, snijd hem in blokjes en stoof ze mee aan.
1 Groene chilipeper, 1 rode chilipeper, 40 g gember
4
Snipper de chilipepers fijn en voeg ze toe. Rasp er de helft van de gember bij.
5
Snijd de andere helft van de gember in reepjes, voeg ze toe en laat alles stoven.
3 el Vissaus, 2 limoenen (het sap), 1 el Tamarinde pasta, 2 el kokossuiker
6
Voeg de vissaus, het sap van de limoenen, de tamarinde, de kokossuiker en een scheut water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de vinaigrette daarna afkoelen.
1 rode ui
7
Snijd de rode ui in fijne ringen en doe ze in een kom.
1 komkommer
8
Snijd de buitenkanten van de komkommer op de mandoline in dunne plakjes en doe ze erbij.
1 boksoi
9
Snijd de boksoi fijn en voeg hem toe.
10
Doe de rijstnoedels mee in de kom.
1 el kokossuiker, 3 el Vissaus, 1 el sesamolie, 4 el rijstazijn, 1 el Sambal, 1 limoen (Het sap)
11
Voeg er de kokossuiker, de vissaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sambal en het sap van de limoen aan toe.
12
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in olie op het vel.
13
Schep wat van de noedelsalade op een bord.
Gezouten pindanoten (Om af te werken)
14
Snijd de pinda’s fijn en strooi ze over de salade.
15
Draai de vis nog even om in de pan en leg hem dan op de salade.
koriander (Om af te werken)
16
Lepel wat van de lauwe vinaigrette over de vis en werk af met takjes koriander.
1
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Spoel ze daarna onder koud water.
2
Snijd de sjalot in ringen, snipper de look fijn en stoof ze samen met de limoenblaadjes aan in arachideolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

400 g rijstnoedels
1
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Spoel ze daarna onder koud water.
4 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 limoenblaadjes
2
Snijd de sjalot in ringen, snipper de look fijn en stoof ze samen met de limoenblaadjes aan in arachideolie.
1 rode paprika
3
Schil de paprika, snijd hem in blokjes en stoof ze mee aan.
1 Groene chilipeper, 1 rode chilipeper, 40 g gember
4
Snipper de chilipepers fijn en voeg ze toe. Rasp er de helft van de gember bij.
5
Snijd de andere helft van de gember in reepjes, voeg ze toe en laat alles stoven.
3 el Vissaus, 2 limoenen (het sap), 1 el Tamarinde pasta, 2 el kokossuiker
6
Voeg de vissaus, het sap van de limoenen, de tamarinde, de kokossuiker en een scheut water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de vinaigrette daarna afkoelen.
1 rode ui
7
Snijd de rode ui in fijne ringen en doe ze in een kom.
1 komkommer
8
Snijd de buitenkanten van de komkommer op de mandoline in dunne plakjes en doe ze erbij.
1 boksoi
9
Snijd de boksoi fijn en voeg hem toe.
10
Doe de rijstnoedels mee in de kom.
1 el kokossuiker, 3 el Vissaus, 1 el sesamolie, 4 el rijstazijn, 1 el Sambal, 1 limoen (Het sap)
11
Voeg er de kokossuiker, de vissaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sambal en het sap van de limoen aan toe.
12
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in olie op het vel.
13
Schep wat van de noedelsalade op een bord.
Gezouten pindanoten (Om af te werken)
14
Snijd de pinda’s fijn en strooi ze over de salade.
15
Draai de vis nog even om in de pan en leg hem dan op de salade.
koriander (Om af te werken)
16
Lepel wat van de lauwe vinaigrette over de vis en werk af met takjes koriander.
1
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Spoel ze daarna onder koud water.
2
Snijd de sjalot in ringen, snipper de look fijn en stoof ze samen met de limoenblaadjes aan in arachideolie.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi (thumbnail)Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi
4 personen
45m
Ingrediënten
Zeebaarzengefileerd
2
Sjalotten
4
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Limoenblaadjes
4
Rode paprika
1
Kokossuiker
2 el
Tamarinde pasta
1 el
Limoenenhet sap
2
Vissaus
3 el
Water
1 scheutje
Rijstnoedels
400 g
Komkommer
1
Boksoi
1
Rode ui
1
Sambal
1 el
Sesamolie
1 el
Kokossuiker
1 el
LimoenHet sap
1
Rijstazijn
4 el
KorianderOm af te werken
Gezouten pindanotenOm af te werken
Groene chilipeper
1

Zeebaars met Thaise vinaigrette en rijstnoedelsalade met komkommer en boksoi

Op het vel gebakken zeebaars met noedels, komkommer, boksoi en pittige Thaise vinaigrette.
Instructies
400 g rijstnoedels
1
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Spoel ze daarna onder koud water.
4 Sjalotten, 2 teentjes Look, 4 limoenblaadjes
2
Snijd de sjalot in ringen, snipper de look fijn en stoof ze samen met de limoenblaadjes aan in arachideolie.
1 rode paprika
3
Schil de paprika, snijd hem in blokjes en stoof ze mee aan.
1 Groene chilipeper, 1 rode chilipeper, 40 g gember
4
Snipper de chilipepers fijn en voeg ze toe. Rasp er de helft van de gember bij.
5
Snijd de andere helft van de gember in reepjes, voeg ze toe en laat alles stoven.
3 el Vissaus, 2 limoenen (het sap), 1 el Tamarinde pasta, 2 el kokossuiker
6
Voeg de vissaus, het sap van de limoenen, de tamarinde, de kokossuiker en een scheut water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de vinaigrette daarna afkoelen.
1 rode ui
7
Snijd de rode ui in fijne ringen en doe ze in een kom.
1 komkommer
8
Snijd de buitenkanten van de komkommer op de mandoline in dunne plakjes en doe ze erbij.
1 boksoi
9
Snijd de boksoi fijn en voeg hem toe.
10
Doe de rijstnoedels mee in de kom.
1 el kokossuiker, 3 el Vissaus, 1 el sesamolie, 4 el rijstazijn, 1 el Sambal, 1 limoen (Het sap)
11
Voeg er de kokossuiker, de vissaus, de sesamolie, de rijstazijn, de sambal en het sap van de limoen aan toe.
12
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in olie op het vel.
13
Schep wat van de noedelsalade op een bord.
Gezouten pindanoten (Om af te werken)
14
Snijd de pinda’s fijn en strooi ze over de salade.
15
Draai de vis nog even om in de pan en leg hem dan op de salade.
koriander (Om af te werken)
16
Lepel wat van de lauwe vinaigrette over de vis en werk af met takjes koriander.