dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wok met pittig rundvlees en noedels (thumbnail)Wok met pittig rundvlees en noedels

Wok met pittig rundvlees en noedels

40m
17
-
2.6K
Recepten

Wok met pittig rundvlees en noedels

Een wok is de ideale pan om snelle en smakelijke gerechten te bereiden. Met enkele eenvoudige ingrediënten maak je een lekkere maaltijd klaar, met een knipoog naar de oosterse keuken. De lokale afhaalchinees of het Thaïse restaurant krijgt misschien wel concurrentie van het thuisfront...
Wok met pittig rundvlees en noedels (thumbnail)Wok met pittig rundvlees en noedels

Wok met pittig rundvlees en noedels

40m
17
-
2.6K
Recepten

Wok met pittig rundvlees en noedels

Een wok is de ideale pan om snelle en smakelijke gerechten te bereiden. Met enkele eenvoudige ingrediënten maak je een lekkere maaltijd klaar, met een knipoog naar de oosterse keuken. De lokale afhaalchinees of het Thaïse restaurant krijgt misschien wel concurrentie van het thuisfront...
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Rundsvlees
400 g
Eiernoedels
250 g
Oesterzwammen
150 g
Erwten
150 g
Gember
75 g
Lente-uien
5
Chilipeper
1
Citroengras
1 stengel
Sjalotten
1
Sojasaus
0,05 l
Sesamolie
1 el
Oestersaus
2 el
Chilisaus
2 el
Limoenen
0,5
Koriander
Arachideolie
Look
1 teentje

Benodigdheden

Staafmixer, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Wok met pittig rundvlees en noedels

400 g rundsvlees, 250 g eiernoedels, 150 g oesterzwammen, 150 g erwten, 75 g gember, 5 lente-uien, 1 chilipeper, 1 stengel Citroengras, 1 Sjalotten, 0,05 l sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el oestersaus, 2 el chilisaus, 0,5 limoenen, koriander, arachideolie, 1 teentje Look
1
Spoel vooraf alle groenten en kruiden. Borstel de oesterzwammen proper, zonder ze in water onder te dompelen.
2
Schil de gemberknollen en snij ze in heel fijne stukjes. (Door de gember heel fijn te snijden, zal je geen last hebben van de taaie vezels.)
3
Pel de sjalot en de look. Snij ze ook in piepkleine stukjes.
4
Snij de chilipeper in ultrafijne rondjes of reepjes. Wie het niet te pikant wil, verwijdert best de zaadjes uit de peper.
5
Snij de stengel citroengras in heel fijne ringen. Citroengras heeft zeer taaie vezels.
6
Zet een stoofpan op een matig vuur en verhit er een scheutje arachideolie in. Deze olie is zeer neutraal van smaak en dus ideaal voor wokbereidingen.
7
Gooi de stukjes gember, sjalot, look, chilipeper en citroengras in de hete olie en laat ze een paar minuten bakken. Roer regelmatig even in de pan.
8
Schenk een flinke scheut sojasaus in de pan om ze te deglaceren. Roer in de pan en dan lossen alle smaakvolle bakrestjes op. Dit is de basis voor de woksaus.
9
Neem een grote mengbeker en schenk daarin alle gebakken smaakmakers, samen met de oestersaus, de sesamolie en de chilisaus.
10
Schenk er 2/3 water bij en mix het sausje met de staafmixer. Proef het sausje en voeg vers limoensap toe.
11
Giet de saus door een fijne zeef en hou ze even opzij.
12
Scheur de oesterzwammen in hapklare stukken.
13
Trek het buitenste blad van de lente-uitjes en snij het donkergroene loof en de wortelstukjes eraf. Snij de uitjes in fijne ringen.
14
Gaar de eiernoedels (mie) zoals aangegeven op de verpakking. (Doorgaans zal je ze moeten laten wellen in heet water.) Giet de gare noedels af en hou ze warm.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
15
Neem het vlees erbij en snij de steaks in brede plakjes van ongeveer een halve cm dik.
16
Neem de wokpan en zet ze op een hoog vuur. Giet er wat arachideolie bij en laat het bakvet heet worden.
17
Gooi de lapjes rundvlees in de wok en gaar ze kort en krachtig. Het is niet nodig om peper en zout toe te voegen, want het sausje zal voor voldoende kruiding zorgen. Roer regelmatig even in de pan of schud het vlees even op als een professionele wok-master.
18
Zet het vuur wat zachter. Strooi de erwten in de wokpan en laat ze een minuutje garen. Voeg nadien de versnipperde lente-uitjes en de stukken oesterzwam toe. Roer ze gaar, en laat niks aanbakken.
19
Schep de gare noedels in de wokpan en roer alles om.
20
Schenk er een deel van de gezeefde saus bij en zet het vuur af. (Bepaal de hoeveelheid saus naar eigen smaak.) Roer het wokgerecht.
21
Spoel wat verse takjes koriander en pluk er de blaadjes af. Scheur de kruiden grof en meng ze vlak voor het serveren onder het wokgerecht.
1
Spoel vooraf alle groenten en kruiden. Borstel de oesterzwammen proper, zonder ze in water onder te dompelen.
2
Schil de gemberknollen en snij ze in heel fijne stukjes. (Door de gember heel fijn te snijden, zal je geen last hebben van de taaie vezels.)

Instructies

Wok met pittig rundvlees en noedels

400 g rundsvlees, 250 g eiernoedels, 150 g oesterzwammen, 150 g erwten, 75 g gember, 5 lente-uien, 1 chilipeper, 1 stengel Citroengras, 1 Sjalotten, 0,05 l sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el oestersaus, 2 el chilisaus, 0,5 limoenen, koriander, arachideolie, 1 teentje Look
1
Spoel vooraf alle groenten en kruiden. Borstel de oesterzwammen proper, zonder ze in water onder te dompelen.
2
Schil de gemberknollen en snij ze in heel fijne stukjes. (Door de gember heel fijn te snijden, zal je geen last hebben van de taaie vezels.)
3
Pel de sjalot en de look. Snij ze ook in piepkleine stukjes.
4
Snij de chilipeper in ultrafijne rondjes of reepjes. Wie het niet te pikant wil, verwijdert best de zaadjes uit de peper.
5
Snij de stengel citroengras in heel fijne ringen. Citroengras heeft zeer taaie vezels.
6
Zet een stoofpan op een matig vuur en verhit er een scheutje arachideolie in. Deze olie is zeer neutraal van smaak en dus ideaal voor wokbereidingen.
7
Gooi de stukjes gember, sjalot, look, chilipeper en citroengras in de hete olie en laat ze een paar minuten bakken. Roer regelmatig even in de pan.
8
Schenk een flinke scheut sojasaus in de pan om ze te deglaceren. Roer in de pan en dan lossen alle smaakvolle bakrestjes op. Dit is de basis voor de woksaus.
9
Neem een grote mengbeker en schenk daarin alle gebakken smaakmakers, samen met de oestersaus, de sesamolie en de chilisaus.
10
Schenk er 2/3 water bij en mix het sausje met de staafmixer. Proef het sausje en voeg vers limoensap toe.
11
Giet de saus door een fijne zeef en hou ze even opzij.
12
Scheur de oesterzwammen in hapklare stukken.
13
Trek het buitenste blad van de lente-uitjes en snij het donkergroene loof en de wortelstukjes eraf. Snij de uitjes in fijne ringen.
14
Gaar de eiernoedels (mie) zoals aangegeven op de verpakking. (Doorgaans zal je ze moeten laten wellen in heet water.) Giet de gare noedels af en hou ze warm.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
15
Neem het vlees erbij en snij de steaks in brede plakjes van ongeveer een halve cm dik.
16
Neem de wokpan en zet ze op een hoog vuur. Giet er wat arachideolie bij en laat het bakvet heet worden.
17
Gooi de lapjes rundvlees in de wok en gaar ze kort en krachtig. Het is niet nodig om peper en zout toe te voegen, want het sausje zal voor voldoende kruiding zorgen. Roer regelmatig even in de pan of schud het vlees even op als een professionele wok-master.
18
Zet het vuur wat zachter. Strooi de erwten in de wokpan en laat ze een minuutje garen. Voeg nadien de versnipperde lente-uitjes en de stukken oesterzwam toe. Roer ze gaar, en laat niks aanbakken.
19
Schep de gare noedels in de wokpan en roer alles om.
20
Schenk er een deel van de gezeefde saus bij en zet het vuur af. (Bepaal de hoeveelheid saus naar eigen smaak.) Roer het wokgerecht.
21
Spoel wat verse takjes koriander en pluk er de blaadjes af. Scheur de kruiden grof en meng ze vlak voor het serveren onder het wokgerecht.
1
Spoel vooraf alle groenten en kruiden. Borstel de oesterzwammen proper, zonder ze in water onder te dompelen.
2
Schil de gemberknollen en snij ze in heel fijne stukjes. (Door de gember heel fijn te snijden, zal je geen last hebben van de taaie vezels.)

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wok met pittig rundvlees en noedels (thumbnail)Wok met pittig rundvlees en noedels
4 personen
40m
Ingrediënten
Rundsvlees
400 g
Eiernoedels
250 g
Oesterzwammen
150 g
Erwten
150 g
Gember
75 g
Lente-uien
5
Chilipeper
1
Citroengras
1 stengel
Sjalotten
1
Sojasaus
0,05 l
Sesamolie
1 el
Oestersaus
2 el
Chilisaus
2 el
Limoenen
0,5
Koriander
Arachideolie
Look
1 teentje

Wok met pittig rundvlees en noedels

Een wok is de ideale pan om snelle en smakelijke gerechten te bereiden. Met enkele eenvoudige ingrediënten maak je een lekkere maaltijd klaar, met een knipoog naar de oosterse keuken. De lokale afhaalchinees of het Thaïse restaurant krijgt misschien wel concurrentie van het thuisfront...
Instructies

Wok met pittig rundvlees en noedels

400 g rundsvlees, 250 g eiernoedels, 150 g oesterzwammen, 150 g erwten, 75 g gember, 5 lente-uien, 1 chilipeper, 1 stengel Citroengras, 1 Sjalotten, 0,05 l sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el oestersaus, 2 el chilisaus, 0,5 limoenen, koriander, arachideolie, 1 teentje Look
1
Spoel vooraf alle groenten en kruiden. Borstel de oesterzwammen proper, zonder ze in water onder te dompelen.
2
Schil de gemberknollen en snij ze in heel fijne stukjes. (Door de gember heel fijn te snijden, zal je geen last hebben van de taaie vezels.)
3
Pel de sjalot en de look. Snij ze ook in piepkleine stukjes.
4
Snij de chilipeper in ultrafijne rondjes of reepjes. Wie het niet te pikant wil, verwijdert best de zaadjes uit de peper.
5
Snij de stengel citroengras in heel fijne ringen. Citroengras heeft zeer taaie vezels.
6
Zet een stoofpan op een matig vuur en verhit er een scheutje arachideolie in. Deze olie is zeer neutraal van smaak en dus ideaal voor wokbereidingen.
7
Gooi de stukjes gember, sjalot, look, chilipeper en citroengras in de hete olie en laat ze een paar minuten bakken. Roer regelmatig even in de pan.
8
Schenk een flinke scheut sojasaus in de pan om ze te deglaceren. Roer in de pan en dan lossen alle smaakvolle bakrestjes op. Dit is de basis voor de woksaus.
9
Neem een grote mengbeker en schenk daarin alle gebakken smaakmakers, samen met de oestersaus, de sesamolie en de chilisaus.
10
Schenk er 2/3 water bij en mix het sausje met de staafmixer. Proef het sausje en voeg vers limoensap toe.
11
Giet de saus door een fijne zeef en hou ze even opzij.
12
Scheur de oesterzwammen in hapklare stukken.
13
Trek het buitenste blad van de lente-uitjes en snij het donkergroene loof en de wortelstukjes eraf. Snij de uitjes in fijne ringen.
14
Gaar de eiernoedels (mie) zoals aangegeven op de verpakking. (Doorgaans zal je ze moeten laten wellen in heet water.) Giet de gare noedels af en hou ze warm.
15
Neem het vlees erbij en snij de steaks in brede plakjes van ongeveer een halve cm dik.
16
Neem de wokpan en zet ze op een hoog vuur. Giet er wat arachideolie bij en laat het bakvet heet worden.
17
Gooi de lapjes rundvlees in de wok en gaar ze kort en krachtig. Het is niet nodig om peper en zout toe te voegen, want het sausje zal voor voldoende kruiding zorgen. Roer regelmatig even in de pan of schud het vlees even op als een professionele wok-master.
18
Zet het vuur wat zachter. Strooi de erwten in de wokpan en laat ze een minuutje garen. Voeg nadien de versnipperde lente-uitjes en de stukken oesterzwam toe. Roer ze gaar, en laat niks aanbakken.
19
Schep de gare noedels in de wokpan en roer alles om.
20
Schenk er een deel van de gezeefde saus bij en zet het vuur af. (Bepaal de hoeveelheid saus naar eigen smaak.) Roer het wokgerecht.
21
Spoel wat verse takjes koriander en pluk er de blaadjes af. Scheur de kruiden grof en meng ze vlak voor het serveren onder het wokgerecht.