dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zalmcakes met venkelsalade en aïoli (thumbnail)Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

35m
20
-
1.8K
Recepten

Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

Kleine zalmburgers met twee soorten zalm en gekookte aardappelen als basis, een krokante salade van venkel en roze peper, afgewerkt met een lichte lookmayonaise en zalmkaviaar.
Zalmcakes met venkelsalade en aïoli (thumbnail)Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

35m
20
-
1.8K
Recepten

Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

Kleine zalmburgers met twee soorten zalm en gekookte aardappelen als basis, een krokante salade van venkel en roze peper, afgewerkt met een lichte lookmayonaise en zalmkaviaar.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
150 g
Eierdooier
1
Gerookte zalm
200 g
Zalm
200 g
Panko
1 el
Paneermeel
100 g
Dille
1 takje
Venkel
1
Lente-uien
2
Dille
1 takje
Olijfolie
1 scheutje
CitroensapHet sap van 1/2
1
Paprikapoeder
1 snuifje
Ijsblokjes
wit brood
2 sneetjes
Melk
1 scheutje
Look
1 teentje
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Slaolie
0,2 l
Volle yoghurt
2 el
Zalmeitjes
1

Benodigdheden

Mandoline, maatbeker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

150 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 venkel
2
Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en bewaar ze in een grote kom met ijswater.
2 lente-uien
3
Snijd de lente-ui in fijne slierten en bewaar ze bij de venkel.
2 sneetjes wit brood, 1 scheutje melk
4
Snijd het brood voor de aïoli in blokjes, doe ze in een maatbeker met de melk en laat ze even weken.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze op het vuur.
200 g gerookte zalm, 200 g zalm, 1 eierdooier
6
Snijd de rauwe en de gerookte zalm in blokjes en meng ze met de dooier onder de aardappelen.
1 takje dille, 1 el panko
7
Breng het geheel op smaak met peper en zout, fijngesnipperde dille en meng de panko eronder. Zet de mengeling even in de koelkast.
1 teentje Look
8
Knijp het brood uit en doe het terug in de maatbeker. Rasp de look erbij.
1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg de mosterd, de azijn en de cayennepeper toe. Zet de mixer in de maatbeker en voeg de olie er in een straaltje bij.
2 el Volle yoghurt
10
Breng de aïoli op smaak met een snuif zout, en meng de yoghurt eronder.
11
Laat de venkel en de lente-ui uitlekken en doe alles in een kom.
1 scheutje olijfolie, 1 citroensap (Het sap van 1/2), 1 snuifje paprikapoeder, 1 takje dille
12
Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, paprikapoeder en nog wat fijngesnipperde dille.
13
Laat een scheut olie warm worden in en pan.
100 g paneermeel
14
Doe het paneermeel in een schaal.
15
Rol balletjes van het zalm-aardappelbeslag, duw ze plat en rol ze door het paneermeel.
16
Bak de gepaneerde zalmcakes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
1 zalmeitjes
17
Serveer de zalmcakes op een bord met wat venkelsalade. Druppel de aïoli erover en werk af met wat zalmeitjes.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en bewaar ze in een grote kom met ijswater.

Instructies

150 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 venkel
2
Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en bewaar ze in een grote kom met ijswater.
2 lente-uien
3
Snijd de lente-ui in fijne slierten en bewaar ze bij de venkel.
2 sneetjes wit brood, 1 scheutje melk
4
Snijd het brood voor de aïoli in blokjes, doe ze in een maatbeker met de melk en laat ze even weken.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze op het vuur.
200 g gerookte zalm, 200 g zalm, 1 eierdooier
6
Snijd de rauwe en de gerookte zalm in blokjes en meng ze met de dooier onder de aardappelen.
1 takje dille, 1 el panko
7
Breng het geheel op smaak met peper en zout, fijngesnipperde dille en meng de panko eronder. Zet de mengeling even in de koelkast.
1 teentje Look
8
Knijp het brood uit en doe het terug in de maatbeker. Rasp de look erbij.
1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg de mosterd, de azijn en de cayennepeper toe. Zet de mixer in de maatbeker en voeg de olie er in een straaltje bij.
2 el Volle yoghurt
10
Breng de aïoli op smaak met een snuif zout, en meng de yoghurt eronder.
11
Laat de venkel en de lente-ui uitlekken en doe alles in een kom.
1 scheutje olijfolie, 1 citroensap (Het sap van 1/2), 1 snuifje paprikapoeder, 1 takje dille
12
Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, paprikapoeder en nog wat fijngesnipperde dille.
13
Laat een scheut olie warm worden in en pan.
100 g paneermeel
14
Doe het paneermeel in een schaal.
15
Rol balletjes van het zalm-aardappelbeslag, duw ze plat en rol ze door het paneermeel.
16
Bak de gepaneerde zalmcakes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
1 zalmeitjes
17
Serveer de zalmcakes op een bord met wat venkelsalade. Druppel de aïoli erover en werk af met wat zalmeitjes.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en bewaar ze in een grote kom met ijswater.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zalmcakes met venkelsalade en aïoli (thumbnail)Zalmcakes met venkelsalade en aïoli
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
150 g
Eierdooier
1
Gerookte zalm
200 g
Zalm
200 g
Panko
1 el
Paneermeel
100 g
Dille
1 takje
Venkel
1
Lente-uien
2
Dille
1 takje
Olijfolie
1 scheutje
CitroensapHet sap van 1/2
1
Paprikapoeder
1 snuifje
Ijsblokjes
wit brood
2 sneetjes
Melk
1 scheutje
Look
1 teentje
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Slaolie
0,2 l
Volle yoghurt
2 el
Zalmeitjes
1

Zalmcakes met venkelsalade en aïoli

Kleine zalmburgers met twee soorten zalm en gekookte aardappelen als basis, een krokante salade van venkel en roze peper, afgewerkt met een lichte lookmayonaise en zalmkaviaar.
Instructies
150 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 venkel
2
Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en bewaar ze in een grote kom met ijswater.
2 lente-uien
3
Snijd de lente-ui in fijne slierten en bewaar ze bij de venkel.
2 sneetjes wit brood, 1 scheutje melk
4
Snijd het brood voor de aïoli in blokjes, doe ze in een maatbeker met de melk en laat ze even weken.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze op het vuur.
200 g gerookte zalm, 200 g zalm, 1 eierdooier
6
Snijd de rauwe en de gerookte zalm in blokjes en meng ze met de dooier onder de aardappelen.
1 takje dille, 1 el panko
7
Breng het geheel op smaak met peper en zout, fijngesnipperde dille en meng de panko eronder. Zet de mengeling even in de koelkast.
1 teentje Look
8
Knijp het brood uit en doe het terug in de maatbeker. Rasp de look erbij.
1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 1 snuifje cayennepeper
9
Voeg de mosterd, de azijn en de cayennepeper toe. Zet de mixer in de maatbeker en voeg de olie er in een straaltje bij.
2 el Volle yoghurt
10
Breng de aïoli op smaak met een snuif zout, en meng de yoghurt eronder.
11
Laat de venkel en de lente-ui uitlekken en doe alles in een kom.
1 scheutje olijfolie, 1 citroensap (Het sap van 1/2), 1 snuifje paprikapoeder, 1 takje dille
12
Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, paprikapoeder en nog wat fijngesnipperde dille.
13
Laat een scheut olie warm worden in en pan.
100 g paneermeel
14
Doe het paneermeel in een schaal.
15
Rol balletjes van het zalm-aardappelbeslag, duw ze plat en rol ze door het paneermeel.
16
Bak de gepaneerde zalmcakes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
1 zalmeitjes
17
Serveer de zalmcakes op een bord met wat venkelsalade. Druppel de aïoli erover en werk af met wat zalmeitjes.