Instructies

4 personen
150 g aardappelen
1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

1 venkel
2

Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en bewaar ze in een grote kom met ijswater.

2 lente-uien
3

Snijd de lente-ui in fijne slierten en bewaar ze bij de venkel.

2 sneetjes wit brood, 1 scheutje melk
4

Snijd het brood voor de aïoli in blokjes, doe ze in een maatbeker met de melk en laat ze even weken.

5

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en droog ze op het vuur.

200 g gerookte zalm, 200 g zalm, 1 eierdooier
6

Snijd de rauwe en de gerookte zalm in blokjes en meng ze met de dooier onder de aardappelen.

1 takje dille, 1 el panko
7

Breng het geheel op smaak met peper en zout, fijngesnipperde dille en meng de panko eronder. Zet de mengeling even in de koelkast.

1 teentje Look
8

Knijp het brood uit en doe het terug in de maatbeker. Rasp de look erbij.

1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 1 snuifje cayennepeper
9

Voeg de mosterd, de azijn en de cayennepeper toe. Zet de mixer in de maatbeker en voeg de olie er in een straaltje bij.

2 el Volle yoghurt
10

Breng de aïoli op smaak met een snuif zout, en meng de yoghurt eronder.

11

Laat de venkel en de lente-ui uitlekken en doe alles in een kom.

1 scheutje olijfolie, 1 citroensap (Het sap van 1/2), 1 snuifje paprikapoeder, 1 takje dille
12

Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap, paprikapoeder en nog wat fijngesnipperde dille.

13

Laat een scheut olie warm worden in en pan.

100 g paneermeel
14

Doe het paneermeel in een schaal.

15

Rol balletjes van het zalm-aardappelbeslag, duw ze plat en rol ze door het paneermeel.

16

Bak de gepaneerde zalmcakes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

1 zalmeitjes
17

Serveer de zalmcakes op een bord met wat venkelsalade. Druppel de aïoli erover en werk af met wat zalmeitjes.