dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree (thumbnail)Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

45m
21
90%
6.1K
Recepten

Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

Gebakken zalmballetjes in seldersaus met kruidenkaas, groene peper en mosterd.
Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree (thumbnail)Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

45m
21
90%
6.1K
Recepten

Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

Gebakken zalmballetjes in seldersaus met kruidenkaas, groene peper en mosterd.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling90%
Aantal likes6.1K

Ingrediënten

4 personen
Zalmzonder vel
800 g
Paneermeel
2 el
Eierdooier
1
Graanmosterd
1 el
Witte selders
4
Uien
2
Look
2 teentjes
Kruidentuiltje van tijm en laurier
1
Bloem
2 el
Witte wijn
0,2 l
Visfumet
0,2 l
Mosterd
2 el
Groene peperbollen
2 el
Kruidenkaas van 150 gr
1
Room
0,1 l
Dragon
Peterselie
Loskokende aardappelen
1.000 g
Ei
1
Melk
1 scheutje
Boter
1 klont

Benodigdheden

Blender, mixer, pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
800 g zalm (zonder vel), 2 el paneermeel, 1 eierdooier, 1 el graanmosterd
2
Snijd de zalm in stukken en doe hem met het paneermeel, de eierdooier en de graanmosterd in de pot van de blender.
800 g zalm (zonder vel)
3
Voeg peper en zout toe en mix de zalm.
2 el Groene peperbollen
4
Kook de peperbolletjes twee keer af in water en voeg ze toe.
5
Rol balletjes van de zalm en bak ze in een scheut arachideolie. Schep de balletjes uit de pot.
2 uien, 4 witte selders
6
Snijd de uien en de selder in grote stukken en stoof ze aan.
7
Doe de peperbolletjes erbij.
2 teentjes Look
8
Plet de look en voeg hem toe.
2 el bloem
9
Strooi de bloem over de groenten en laat even stoven.
0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje ( van tijm en laurier)
10
Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg daarna de kruidentuil toe.
1 kruidenkaas ( van 150 gr), 0,2 l visfumet, 0,1 l Room
11
Doe er de kruidenkaas, de visfumet en de room bij en kruid met peper en zout.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 ei
12
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een dooier en een klont boter aan toe. Kruid met peper en zout en ga er met een pureestamper door.
2 el mosterd
13
Doe de mosterd en de zalmballetjes in de saus.
dragon, peterselie
14
Snipper de dragon en peterselie fijn en doe ze erbij.
15
Serveer wat zalmballetjes met een lepel extra saus en een schep verse aardappelpuree.
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snijd de zalm in stukken en doe hem met het paneermeel, de eierdooier en de graanmosterd in de pot van de blender.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
800 g zalm (zonder vel), 2 el paneermeel, 1 eierdooier, 1 el graanmosterd
2
Snijd de zalm in stukken en doe hem met het paneermeel, de eierdooier en de graanmosterd in de pot van de blender.
800 g zalm (zonder vel)
3
Voeg peper en zout toe en mix de zalm.
2 el Groene peperbollen
4
Kook de peperbolletjes twee keer af in water en voeg ze toe.
5
Rol balletjes van de zalm en bak ze in een scheut arachideolie. Schep de balletjes uit de pot.
2 uien, 4 witte selders
6
Snijd de uien en de selder in grote stukken en stoof ze aan.
7
Doe de peperbolletjes erbij.
2 teentjes Look
8
Plet de look en voeg hem toe.
2 el bloem
9
Strooi de bloem over de groenten en laat even stoven.
0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje ( van tijm en laurier)
10
Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg daarna de kruidentuil toe.
1 kruidenkaas ( van 150 gr), 0,2 l visfumet, 0,1 l Room
11
Doe er de kruidenkaas, de visfumet en de room bij en kruid met peper en zout.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 ei
12
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een dooier en een klont boter aan toe. Kruid met peper en zout en ga er met een pureestamper door.
2 el mosterd
13
Doe de mosterd en de zalmballetjes in de saus.
dragon, peterselie
14
Snipper de dragon en peterselie fijn en doe ze erbij.
15
Serveer wat zalmballetjes met een lepel extra saus en een schep verse aardappelpuree.
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snijd de zalm in stukken en doe hem met het paneermeel, de eierdooier en de graanmosterd in de pot van de blender.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree (thumbnail)Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree
4 personen
45m
Ingrediënten
Zalmzonder vel
800 g
Paneermeel
2 el
Eierdooier
1
Graanmosterd
1 el
Witte selders
4
Uien
2
Look
2 teentjes
Kruidentuiltje van tijm en laurier
1
Bloem
2 el
Witte wijn
0,2 l
Visfumet
0,2 l
Mosterd
2 el
Groene peperbollen
2 el
Kruidenkaas van 150 gr
1
Room
0,1 l
Dragon
Peterselie
Loskokende aardappelen
1.000 g
Ei
1
Melk
1 scheutje
Boter
1 klont

Zalmballetjes in seldersaus met mosterd en puree

Gebakken zalmballetjes in seldersaus met kruidenkaas, groene peper en mosterd.
Instructies
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
800 g zalm (zonder vel), 2 el paneermeel, 1 eierdooier, 1 el graanmosterd
2
Snijd de zalm in stukken en doe hem met het paneermeel, de eierdooier en de graanmosterd in de pot van de blender.
800 g zalm (zonder vel)
3
Voeg peper en zout toe en mix de zalm.
2 el Groene peperbollen
4
Kook de peperbolletjes twee keer af in water en voeg ze toe.
5
Rol balletjes van de zalm en bak ze in een scheut arachideolie. Schep de balletjes uit de pot.
2 uien, 4 witte selders
6
Snijd de uien en de selder in grote stukken en stoof ze aan.
7
Doe de peperbolletjes erbij.
2 teentjes Look
8
Plet de look en voeg hem toe.
2 el bloem
9
Strooi de bloem over de groenten en laat even stoven.
0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje ( van tijm en laurier)
10
Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg daarna de kruidentuil toe.
1 kruidenkaas ( van 150 gr), 0,2 l visfumet, 0,1 l Room
11
Doe er de kruidenkaas, de visfumet en de room bij en kruid met peper en zout.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 ei
12
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een dooier en een klont boter aan toe. Kruid met peper en zout en ga er met een pureestamper door.
2 el mosterd
13
Doe de mosterd en de zalmballetjes in de saus.
dragon, peterselie
14
Snipper de dragon en peterselie fijn en doe ze erbij.
15
Serveer wat zalmballetjes met een lepel extra saus en een schep verse aardappelpuree.