keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
800 g zalm (zonder vel), 2 el paneermeel, 1 eierdooier, 1 el graanmosterd
2
Snijd de zalm in stukken en doe hem met het paneermeel, de eierdooier en de graanmosterd in de pot van de blender.
800 g zalm (zonder vel)
3
Voeg peper en zout toe en mix de zalm.
2 el Groene peperbollen
4
Kook de peperbolletjes twee keer af in water en voeg ze toe.
5
Rol balletjes van de zalm en bak ze in een scheut arachideolie. Schep de balletjes uit de pot.
2 uien, 4 witte selders
6
Snijd de uien en de selder in grote stukken en stoof ze aan.
7
Doe de peperbolletjes erbij.
2 teentjes Look
8
Plet de look en voeg hem toe.
2 el bloem
9
Strooi de bloem over de groenten en laat even stoven.
0,2 l witte wijn, 1 Kruidentuiltje ( van tijm en laurier)
10
Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg daarna de kruidentuil toe.
1 kruidenkaas ( van 150 gr), 0,2 l visfumet, 0,1 l Room
11
Doe er de kruidenkaas, de visfumet en de room bij en kruid met peper en zout.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 ei
12
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een dooier en een klont boter aan toe. Kruid met peper en zout en ga er met een pureestamper door.
2 el mosterd
13
Doe de mosterd en de zalmballetjes in de saus.
dragon, peterselie
14
Snipper de dragon en peterselie fijn en doe ze erbij.
15
Serveer wat zalmballetjes met een lepel extra saus en een schep verse aardappelpuree.