Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

Een lekker stukje gebakken vis is een prima idee om het weekend te laten beginnen. Jeroen maakt er een ietwat Japanse versie van door de vis te serveren met warme sushirijst en een oosters getinte coleslaw.

Ingrediƫnten

  • 250 g sushirijst
  • 0.25 spitskool
  • 2 wortel
  • 1 rode ui
  • een scheut arachideolie
  • 600 g zalm
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel misopasta
  • 0.5 limoen
  • theelepel wasabi
  • wasabi
  • 4 eetlepel sushiazijn
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepel opgelegde gember
  • 3 stengel lente-ui
  • 2 eetlepel krokante uitjes
  • een scheut sojasaus

Benodigdheden

  • rasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de sushirijst tot hij helder is en kook hem gaar in anderhalve keer de hoeveelheid gezouten water.

tip Voor 250 gr rijst heb je bijvoorbeeld 375 ml water nodig.

Snijd de kern uit de spitskool en rasp de groente in een kom. Schil de wortelen en rasp ze bij de kool. Pel de rode ajuin, snijd ze fijn en doe ze bij de groenten.

Zet een pan op het vuur met een scheutje arachideolie.

Snijd de zalm in gelijke stukken, kruid met peper en zout en bak de vis op het vel in de olie.

Doe de mayonaise met de misopasta, het limoensap en de wasabi in een kom en meng alles onder elkaar.

Sprenkel sushiazijn over de sushirijst wanneer hij gaar is en schep alles goed onder elkaar.

Meng de dressing onder de salade en voeg er de sriracha aan toe. Snijd de opgelegde gember fijn en voeg hem toe. Meng de groenten nog eens goed.

Schep wat sushirijst in een diep bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Lepel er de oosterse salade bij en werk af met fijngesneden lente-ui en krokante uitjes. Meng de sojasaus met een toefje wasabi en serveer het sausje er apart bij.

Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw