Spoel de sushirijst tot hij helder is en kook hem gaar in anderhalve keer de hoeveelheid gezouten water.
lightbulb_outline
TIPVoor 250 gr rijst heb je bijvoorbeeld 375 ml water nodig.
0,25 spitskool, 2 Wortels, 1 rode ui
2
Snijd de kern uit de spitskool en rasp de groente in een kom. Schil de wortelen en rasp ze bij de kool. Pel de rode ajuin, snijd ze fijn en doe ze bij de groenten.
1 scheutje arachideolie
3
Zet een pan op het vuur met een scheutje arachideolie.
600 g zalm, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, kruid met peper en zout en bak de vis op het vel in de olie.
Schep wat sushirijst in een diep bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Lepel er de oosterse salade bij en werk af met fijngesneden lente-ui en krokante uitjes. Meng de sojasaus met een toefje wasabi en serveer het sausje er apart bij.