dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw (thumbnail)Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

40m
23
-
2.5K
Recepten

Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

Dit is een Amerikaanse croque monsieur die je bakt zoals verloren brood. Je serveert er een zoetzure koolsalade bij. Door de marinade warm over de groenten te gieten, garen ze een beetje maar blijven ze lekker krokant.
Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw (thumbnail)Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

40m
23
-
2.5K
Recepten

Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

Dit is een Amerikaanse croque monsieur die je bakt zoals verloren brood. Je serveert er een zoetzure koolsalade bij. Door de marinade warm over de groenten te gieten, garen ze een beetje maar blijven ze lekker krokant.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd40m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99 (thumbnail)Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
8 sneetjes
Witte wijnazijn
0,4 l
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Laurier
Tijm
Steranijs
1
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
1 tl
Mosterdzaad
1 tl
Korianderzaad
1 tl
Venkelzaad
1 tl
Pepers
Zout
Wortel
1
Witte kolen
0,13
Ajuinen
2
Mosterd
Gekookte ham
4 plakken
Emmentaler
4 plakken
Melk
0,1 l
Boter
Komkommer
1
Eieren

Benodigdheden

Een mandoline of rasp, huishoudfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De marinade

0,4 l Witte wijnazijn, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, laurier, tijm, 1 Steranijs, 100 g kristalsuiker, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl Venkelzaad, pepers, zout
1
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
2
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.

De salade

1 Wortel
3
Schil en rasp de wortel met een mandoline (of rasp).
0,13 Witte kolen
4
Rasp de witte kool.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Maak de ringen los en meng ze met de wortel en de witte kool.
6
Zeef de marinade en giet hem warm over de groenten. Dek de salade af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast.

De sandwich

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, mosterd, 4 plakken gekookte ham, 4 plakken emmentaler
8
Besmeer alle sneden brood met mosterd. Leg een plak ham en een plak kaas op de helft van de sneden. Dek af met de tweede snee brood.
0,1 l melk, zout, 1 tl kristalsuiker, 2 eieren
9
Klop in een grote kom de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje zout en een beetje suiker.
boter
10
Smelt een klont boter in een pan.
11
Haal de sandwich door het eiermengsel. Bak aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en voeg een klontje boter toe als de boter dreigt te verbranden.
12
Laat de sandwiches 10 minuten in de voorverwarmde oven verder garen.

Afwerken en serveren

1 komkommer
13
Rasp de komkommer zonder de pitten. Meng de geraspte komkommer met de gemarineerde groenten.
TIPKomkommer doe je er pas op het einde bij omdat hij anders helemaal verkleurt in de marinade.
14
Giet de salade door een vergiet en laat uitlekken.
15
Serveer de sandwiches met de coleslaw.
1
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
2
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.

Instructies

De marinade

0,4 l Witte wijnazijn, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, laurier, tijm, 1 Steranijs, 100 g kristalsuiker, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl Venkelzaad, pepers, zout
1
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
2
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.

De salade

1 Wortel
3
Schil en rasp de wortel met een mandoline (of rasp).
0,13 Witte kolen
4
Rasp de witte kool.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Maak de ringen los en meng ze met de wortel en de witte kool.
6
Zeef de marinade en giet hem warm over de groenten. Dek de salade af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast.

De sandwich

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, mosterd, 4 plakken gekookte ham, 4 plakken emmentaler
8
Besmeer alle sneden brood met mosterd. Leg een plak ham en een plak kaas op de helft van de sneden. Dek af met de tweede snee brood.
0,1 l melk, zout, 1 tl kristalsuiker, 2 eieren
9
Klop in een grote kom de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje zout en een beetje suiker.
boter
10
Smelt een klont boter in een pan.
11
Haal de sandwich door het eiermengsel. Bak aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en voeg een klontje boter toe als de boter dreigt te verbranden.
12
Laat de sandwiches 10 minuten in de voorverwarmde oven verder garen.

Afwerken en serveren

1 komkommer
13
Rasp de komkommer zonder de pitten. Meng de geraspte komkommer met de gemarineerde groenten.
TIPKomkommer doe je er pas op het einde bij omdat hij anders helemaal verkleurt in de marinade.
14
Giet de salade door een vergiet en laat uitlekken.
15
Serveer de sandwiches met de coleslaw.
1
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
2
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw (thumbnail)Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte wijnazijn
0,4 l
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Laurier
Tijm
Steranijs
1
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
1 tl
Mosterdzaad
1 tl
Korianderzaad
1 tl
Venkelzaad
1 tl
Pepers
Zout
Wortel
1
Witte kolen
0,13
Ajuinen
2
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99 (thumbnail)Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
8 sneetjes
Mosterd
Gekookte ham
4 plakken
Emmentaler
4 plakken
Melk
0,1 l
Boter
Komkommer
1
Eieren

Monte Cristo sandwich met gemarineerde coleslaw

Dit is een Amerikaanse croque monsieur die je bakt zoals verloren brood. Je serveert er een zoetzure koolsalade bij. Door de marinade warm over de groenten te gieten, garen ze een beetje maar blijven ze lekker krokant.
Instructies

De marinade

0,4 l Witte wijnazijn, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, laurier, tijm, 1 Steranijs, 100 g kristalsuiker, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl Venkelzaad, pepers, zout
1
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
2
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.

De salade

1 Wortel
3
Schil en rasp de wortel met een mandoline (of rasp).
0,13 Witte kolen
4
Rasp de witte kool.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Maak de ringen los en meng ze met de wortel en de witte kool.
6
Zeef de marinade en giet hem warm over de groenten. Dek de salade af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast.

De sandwich

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, mosterd, 4 plakken gekookte ham, 4 plakken emmentaler
8
Besmeer alle sneden brood met mosterd. Leg een plak ham en een plak kaas op de helft van de sneden. Dek af met de tweede snee brood.
0,1 l melk, zout, 1 tl kristalsuiker, 2 eieren
9
Klop in een grote kom de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje zout en een beetje suiker.
boter
10
Smelt een klont boter in een pan.
11
Haal de sandwich door het eiermengsel. Bak aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en voeg een klontje boter toe als de boter dreigt te verbranden.
12
Laat de sandwiches 10 minuten in de voorverwarmde oven verder garen.

Afwerken en serveren

1 komkommer
13
Rasp de komkommer zonder de pitten. Meng de geraspte komkommer met de gemarineerde groenten.
TIPKomkommer doe je er pas op het einde bij omdat hij anders helemaal verkleurt in de marinade.
14
Giet de salade door een vergiet en laat uitlekken.
15
Serveer de sandwiches met de coleslaw.