Instructies
4 personen
De marinade
0,4 l Witte wijnazijn, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, laurier, tijm, 1 Steranijs, 100 g kristalsuiker, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl Venkelzaad, pepers, zout
1
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
2
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.
De salade
1 Wortel
3
Schil en rasp de wortel met een mandoline (of rasp).
0,13 Witte kolen
4
Rasp de witte kool.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Maak de ringen los en meng ze met de wortel en de witte kool.
6
Zeef de marinade en giet hem warm over de groenten. Dek de salade af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast.
De sandwich
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, mosterd, 4 plakken gekookte ham, 4 plakken emmentaler
8
Besmeer alle sneden brood met mosterd. Leg een plak ham en een plak kaas op de helft van de sneden. Dek af met de tweede snee brood.
0,1 l melk, zout, 1 tl kristalsuiker, 2 eieren
9
Klop in een grote kom de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje zout en een beetje suiker.
boter
10
Smelt een klont boter in een pan.
11
Haal de sandwich door het eiermengsel. Bak aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en voeg een klontje boter toe als de boter dreigt te verbranden.
12
Laat de sandwiches 10 minuten in de voorverwarmde oven verder garen.
Afwerken en serveren
1 komkommer
13
Rasp de komkommer zonder de pitten. Meng de geraspte komkommer met de gemarineerde groenten.
TIPKomkommer doe je er pas op het einde bij omdat hij anders helemaal verkleurt in de marinade.
14
Giet de salade door een vergiet en laat uitlekken.
15