
Dit is een Amerikaanse croque monsieur die je bakt zoals verloren brood. Je serveert er een zoetzure koolsalade bij. Door de marinade warm over de groenten te gieten, garen ze een beetje maar blijven ze lekker krokant.
Ingrediënten
- 4 dl witte wijnazijn
- 2 dl witte wijn
- 2 dl water
- laurier
- tijm
- 1 steranijsje
- 100 g kristalsuiker
- 1 koffielepel mosterdzaad
- 1 koffielepel korianderzaad
- 1 koffielepel venkelzaad
- peper
- zout
- 1 wortel
- 1/8 witte kool
- 2 ajuin
- 8 sneden brood
- mosterd
- 4 plakken gekookte ham
- 4 plakken Emmentaler
- 2 ei
- 1 dl melk
- zout
- 1 koffielepel kristalsuiker
- boter
- 1 komkommer
Benodigdheden
- Een mandoline of rasp
- huishoudfolie
Bereiding
De marinade
Verwarm de witte wijn, witte wijnazijn en het water op het vuur. Doe er laurier, tijm, steranijs, suiker, mosterdzaad, korianderzaad, venkelzaad, peper en zout bij.
Laat de marinade opkoken. Haal van het vuur en houd apart.
De salade
Schil en rasp de wortel met een mandoline (of rasp).
Rasp de witte kool.
Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Maak de ringen los en meng ze met de wortel en de witte kool.
Zeef de marinade en giet hem warm over de groenten. Dek de salade af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast.
De sandwich
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Besmeer alle sneden brood met mosterd. Leg een plak ham en een plak kaas op de helft van de sneden. Dek af met de tweede snee brood.
Klop in een grote kom de eieren los met de melk. Kruid met een snuifje zout en een beetje suiker.
Smelt een klont boter in een pan.
Haal de sandwich door het eiermengsel. Bak aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur laag en voeg een klontje boter toe als de boter dreigt te verbranden.
Laat de sandwiches 10 minuten in de voorverwarmde oven verder garen.
Afwerken en serveren
Rasp de komkommer zonder de pitten. Meng de geraspte komkommer met de gemarineerde groenten.
Giet de salade door een vergiet en laat uitlekken.
Serveer de sandwiches met de coleslaw.