Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen
Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen
Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen
Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Boter
2 klont
Boter
60 g
Ajuin
1
Witte kolen
0,5
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Aardappelen
800 g
Gezouten spek
8 dikke plakken
Look
1 teentje
Tijm
Bloem
80 g
Melk
0,4 l
Mosterd
1 tl
Gemalen kaas
200 g
Nootmuskaat
1 flinke snuif
Citroenen
0,5
Benodigdheden
Een vuurvaste pan, een mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Laat een klont boter smelten in een casserole.
1 ajuin
3
Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de hete vetstof.
0,5 Witte kolen
4
Rasp de witte kool in slierten met behulp van een mandoline en stoof ze mee aan in de boter.
laurierblaadjes, zout, peper
5
Voeg er een scheut water aan toe, gevolgd door de laurierblaadjes, zout en peper. Plaats een deksel op de casserole en laat het geheel rustig verder garen.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 klont boter, 8 dikke plakken Gezouten spek
7
Smelt een klont boter in een pan. Snijd het spek in dikke plakken en bak in de gesmolten boter.
1 teentje Look, tijm
8
Voeg er een teentje look, enkele takjes tijm en peper aan toe. Laat het spek verder garen in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
60 g boter, 80 g bloem
9
Neem een kookpot en smelt er de boter in. Meng er vervolgens de bloem onder en roer tot je een geurige roux bekomt.
0,4 l melk
10
Voeg er de jus van de witte kool en de melk aan toe en bind het geheel op het vuur tot een gladde witte saus.
1 tl mosterd, 200 g gemalen kaas, 1 flinke snuif nootmuskaat, 0,5 citroenen, peper, zout
11
Breng de saus op smaak met de mosterd, de gemalen kaas, nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
12
Meng de saus onder de kool.
13
Haal het spek uit de oven en laat even uitlekken op een keukenpapier.
14
Schep de kool in witte saus op een bord. Leg er de aardappelen bij en werk af met het gebakken spek.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Laat een klont boter smelten in een casserole.
1 ajuin
3
Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de hete vetstof.
0,5 Witte kolen
4
Rasp de witte kool in slierten met behulp van een mandoline en stoof ze mee aan in de boter.
laurierblaadjes, zout, peper
5
Voeg er een scheut water aan toe, gevolgd door de laurierblaadjes, zout en peper. Plaats een deksel op de casserole en laat het geheel rustig verder garen.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 klont boter, 8 dikke plakken Gezouten spek
7
Smelt een klont boter in een pan. Snijd het spek in dikke plakken en bak in de gesmolten boter.
1 teentje Look, tijm
8
Voeg er een teentje look, enkele takjes tijm en peper aan toe. Laat het spek verder garen in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
60 g boter, 80 g bloem
9
Neem een kookpot en smelt er de boter in. Meng er vervolgens de bloem onder en roer tot je een geurige roux bekomt.
0,4 l melk
10
Voeg er de jus van de witte kool en de melk aan toe en bind het geheel op het vuur tot een gladde witte saus.
1 tl mosterd, 200 g gemalen kaas, 1 flinke snuif nootmuskaat, 0,5 citroenen, peper, zout
11
Breng de saus op smaak met de mosterd, de gemalen kaas, nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
12
Meng de saus onder de kool.
13
Haal het spek uit de oven en laat even uitlekken op een keukenpapier.
14
Schep de kool in witte saus op een bord. Leg er de aardappelen bij en werk af met het gebakken spek.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Boter
2 klont
Boter
60 g
Ajuin
1
Witte kolen
0,5
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Aardappelen
800 g
Gezouten spek
8 dikke plakken
Look
1 teentje
Tijm
Bloem
80 g
Melk
0,4 l
Mosterd
1 tl
Gemalen kaas
200 g
Nootmuskaat
1 flinke snuif
Citroenen
0,5
Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen
Er staat klassieke Dagelijkse kost op het menu ten huize Meus. Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen. Simpel, lekker en snel klaar.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Laat een klont boter smelten in een casserole.
1 ajuin
3
Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de hete vetstof.
0,5 Witte kolen
4
Rasp de witte kool in slierten met behulp van een mandoline en stoof ze mee aan in de boter.
laurierblaadjes, zout, peper
5
Voeg er een scheut water aan toe, gevolgd door de laurierblaadjes, zout en peper. Plaats een deksel op de casserole en laat het geheel rustig verder garen.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 klont boter, 8 dikke plakken Gezouten spek
7
Smelt een klont boter in een pan. Snijd het spek in dikke plakken en bak in de gesmolten boter.
1 teentje Look, tijm
8
Voeg er een teentje look, enkele takjes tijm en peper aan toe. Laat het spek verder garen in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
60 g boter, 80 g bloem
9
Neem een kookpot en smelt er de boter in. Meng er vervolgens de bloem onder en roer tot je een geurige roux bekomt.
0,4 l melk
10
Voeg er de jus van de witte kool en de melk aan toe en bind het geheel op het vuur tot een gladde witte saus.
1 tl mosterd, 200 g gemalen kaas, 1 flinke snuif nootmuskaat, 0,5 citroenen, peper, zout
11
Breng de saus op smaak met de mosterd, de gemalen kaas, nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
12
Meng de saus onder de kool.
13
Haal het spek uit de oven en laat even uitlekken op een keukenpapier.
14
Schep de kool in witte saus op een bord. Leg er de aardappelen bij en werk af met het gebakken spek.