Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de hete vetstof.
0,5 Witte kolen
4
Rasp de witte kool in slierten met behulp van een mandoline en stoof ze mee aan in de boter.
laurierblaadjes, zout, peper
5
Voeg er een scheut water aan toe, gevolgd door de laurierblaadjes, zout en peper. Plaats een deksel op de casserole en laat het geheel rustig verder garen.
800 g aardappelen
6
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 klont boter, 8 dikke plakken Gezouten spek
7
Smelt een klont boter in een pan. Snijd het spek in dikke plakken en bak in de gesmolten boter.
1 teentje Look, tijm
8
Voeg er een teentje look, enkele takjes tijm en peper aan toe. Laat het spek verder garen in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
60 g boter, 80 g bloem
9
Neem een kookpot en smelt er de boter in. Meng er vervolgens de bloem onder en roer tot je een geurige roux bekomt.
0,4 l melk
10
Voeg er de jus van de witte kool en de melk aan toe en bind het geheel op het vuur tot een gladde witte saus.