Kippengehaktballetjes met currymayonaise en gegrilde courgette
Kippengehaktballetjes met currymayonaise en gegrilde courgette
Ingrediënten
4 personen
Kippengehakt
600 g
Paneermeel
100 g
Eierdooiers
2
Dragonazijn
2 el
Currypoeder
Kurkuma
Mosterd
1 tl
Arachideolie
0,2 l
Dragon
Courgette
1
Olijfolie
Provençaalse kruiden
Peper
Zout
Stokbrood
1
Tuinkers
1 bakje
Veldsla
1 bakje
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, barbecuespiesen, een barbecue met deksel, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De balletjes
1
Verwarm de barbecue.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
600 g kippengehakt, 100 g paneermeel
3
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
4
Kook de balletjes in het water tot ze bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.
De currymayonaise
2 eierdooiers, 2 el dragonazijn, currypoeder, kurkuma, 1 tl mosterd
5
Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.
0,2 l arachideolie
6
Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
dragon
7
Snipper de dragon fijn.
8
Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Afwerken en serveren
1 courgette, olijfolie, Provençaalse kruiden, peper, zout
9
Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten op de barbecue.
10
Steek 3 à 4 gekookte balletjes op een spies. Grill ze op de barbecue.
TIPDoor de balletjes voor te koken, blijven ze beter op de stokjes zitten en bakken ze gemakkelijker op de barbecue.
1 stokbrood
11
Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood op de barbecue.
1 bakje tuinkers, 1 bakje veldsla
12
Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
13
Beleg de broodjes met currymayonaise, gegrilde courgette en balletjes (verwijder de spiesen). Bestrijk de bovenkant van het broodje ook met wat currymayonaise en dek er het broodje mee af.
De balletjes
1
Verwarm de barbecue.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
600 g kippengehakt, 100 g paneermeel
3
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
4
Kook de balletjes in het water tot ze bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.
De currymayonaise
2 eierdooiers, 2 el dragonazijn, currypoeder, kurkuma, 1 tl mosterd
5
Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.
0,2 l arachideolie
6
Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
dragon
7
Snipper de dragon fijn.
8
Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Afwerken en serveren
1 courgette, olijfolie, Provençaalse kruiden, peper, zout
9
Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten op de barbecue.
10
Steek 3 à 4 gekookte balletjes op een spies. Grill ze op de barbecue.
TIPDoor de balletjes voor te koken, blijven ze beter op de stokjes zitten en bakken ze gemakkelijker op de barbecue.
1 stokbrood
11
Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood op de barbecue.
1 bakje tuinkers, 1 bakje veldsla
12
Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
13
Beleg de broodjes met currymayonaise, gegrilde courgette en balletjes (verwijder de spiesen). Bestrijk de bovenkant van het broodje ook met wat currymayonaise en dek er het broodje mee af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kippengehakt
600 g
Paneermeel
100 g
Eierdooiers
2
Dragonazijn
2 el
Currypoeder
Kurkuma
Mosterd
1 tl
Arachideolie
0,2 l
Dragon
Courgette
1
Olijfolie
Provençaalse kruiden
Peper
Zout
Stokbrood
1
Tuinkers
1 bakje
Veldsla
1 bakje
Kippengehaktballetjes met currymayonaise en gegrilde courgette
Als kind mochten Jeroen en co op ‘broodjesdag’ zelf hun broodjes beleggen met wat ze lekker vonden. Dat was altijd een beetje feest. Probeer deze versie een keer, met gehaktballetjes, currymayonaise en gegrilde courgettes.Instructies
De balletjes
1
Verwarm de barbecue.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
600 g kippengehakt, 100 g paneermeel
3
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
4
Kook de balletjes in het water tot ze bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.
De currymayonaise
2 eierdooiers, 2 el dragonazijn, currypoeder, kurkuma, 1 tl mosterd
5
Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.
0,2 l arachideolie
6
Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
dragon
7
Snipper de dragon fijn.
8
Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Afwerken en serveren
1 courgette, olijfolie, Provençaalse kruiden, peper, zout
9
Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten op de barbecue.
10
Steek 3 à 4 gekookte balletjes op een spies. Grill ze op de barbecue.
TIPDoor de balletjes voor te koken, blijven ze beter op de stokjes zitten en bakken ze gemakkelijker op de barbecue.
1 stokbrood
11
Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood op de barbecue.
1 bakje tuinkers, 1 bakje veldsla
12
Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
13
Beleg de broodjes met currymayonaise, gegrilde courgette en balletjes (verwijder de spiesen). Bestrijk de bovenkant van het broodje ook met wat currymayonaise en dek er het broodje mee af.