Instructies
4 personen
De balletjes
1
Verwarm de barbecue.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
600 g kippengehakt, 100 g paneermeel
3
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
4
Kook de balletjes in het water tot ze bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken.
De currymayonaise
2 eierdooiers, 2 el dragonazijn, currypoeder, kurkuma, 1 tl mosterd
5
Doe de eierdooiers met de dragonazijn, een flinke snuif currypoeder, wat kurkuma en de mosterd in een hoge maatbeker.
0,2 l arachideolie
6
Giet er de arachideolie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
dragon
7
Snipper de dragon fijn.
8
Kruid de mayonaise met gesnipperde dragon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Afwerken en serveren
1 courgette, olijfolie, Provençaalse kruiden, peper, zout
9
Snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Grill de courgetteplakken aan beide kanten op de barbecue.
10
Steek 3 à 4 gekookte balletjes op een spies. Grill ze op de barbecue.
TIPDoor de balletjes voor te koken, blijven ze beter op de stokjes zitten en bakken ze gemakkelijker op de barbecue.
1 stokbrood
11
Snijd het stokbrood in stukken. Snijd de broodjes overlangs open en besprenkel de helften met olijfolie. Grill het brood op de barbecue.
1 bakje tuinkers, 1 bakje veldsla
12
Was de tuinkers en de veldsla en laat uitlekken in een vergiet.
13