dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Dikke groentesoep met kippenbillen (thumbnail)Dikke groentesoep met kippenbillen

Dikke groentesoep met kippenbillen

1u 20m
15
-
1.9K
Recepten

Dikke groentesoep met kippenbillen

Jeroen is dol op deze dikke groentesoep die zijn vrouw regelmatig voor hem maakt. Het is een maaltijdsoep waarbij je geen bouillon gebruikt, maar de kippenbillen en groenten rechtstreeks smaak afgeven. De bonen in tomatensaus maken de soep extra dik en vullend. Door de koolhydraten in de bonen wordt het bovendien een volwaardige maaltijd.
Dikke groentesoep met kippenbillen (thumbnail)Dikke groentesoep met kippenbillen

Dikke groentesoep met kippenbillen

1u 20m
15
-
1.9K
Recepten

Dikke groentesoep met kippenbillen

Jeroen is dol op deze dikke groentesoep die zijn vrouw regelmatig voor hem maakt. Het is een maaltijdsoep waarbij je geen bouillon gebruikt, maar de kippenbillen en groenten rechtstreeks smaak afgeven. De bonen in tomatensaus maken de soep extra dik en vullend. Door de koolhydraten in de bonen wordt het bovendien een volwaardige maaltijd.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Kippendijen
3
Wortels
3
Uien
2
Prei
1 bosje
Selder
2 stengel
Venkels
0,5 knol
Look
1 teentje
Witte bonen
2 blik
Tomaat
1 blik
Olijfolie
Laurier
5 blaadje
Tijm
3 takjes
Rozemarijn
1 takje
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De dikke groentensoep

3 kippendijen, 3 Wortels, 2 uien, 1 bosje prei, 2 stengel selder, 0,5 knol venkels, 1 teentje Look, 2 blik Witte bonen, 1 blik tomaat, olijfolie, 5 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, peper, zout
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.
3
Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes en stoof mee met de groenten.
TIPPlet knoflook door de palm van je hand op het vlak van het mes te zetten en de look fijn te pletten met de achterkant van het mes (niet het lemmet).
4
Leg de kippendijen op de groenten. Giet er water bij tot de groenten en de kip volledig onder staan.
5
Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout en breng de soep aan de kook.
6
Doe de witte bonen in tomatensaus bij de soep. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en doe ze ook bij de soep.
7
Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur met het deksel op de ketel.
8
Haal de kippendijen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees er af.
9
Doe het kippenvlees bij de soep en serveer in kommen of diepe borden.
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.

Instructies

De dikke groentensoep

3 kippendijen, 3 Wortels, 2 uien, 1 bosje prei, 2 stengel selder, 0,5 knol venkels, 1 teentje Look, 2 blik Witte bonen, 1 blik tomaat, olijfolie, 5 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, peper, zout
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.
3
Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes en stoof mee met de groenten.
TIPPlet knoflook door de palm van je hand op het vlak van het mes te zetten en de look fijn te pletten met de achterkant van het mes (niet het lemmet).
4
Leg de kippendijen op de groenten. Giet er water bij tot de groenten en de kip volledig onder staan.
5
Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout en breng de soep aan de kook.
6
Doe de witte bonen in tomatensaus bij de soep. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en doe ze ook bij de soep.
7
Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur met het deksel op de ketel.
8
Haal de kippendijen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees er af.
9
Doe het kippenvlees bij de soep en serveer in kommen of diepe borden.
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Dikke groentesoep met kippenbillen (thumbnail)Dikke groentesoep met kippenbillen
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Kippendijen
3
Wortels
3
Uien
2
Prei
1 bosje
Selder
2 stengel
Venkels
0,5 knol
Look
1 teentje
Witte bonen
2 blik
Tomaat
1 blik
Olijfolie
Laurier
5 blaadje
Tijm
3 takjes
Rozemarijn
1 takje
Peper
Zout

Dikke groentesoep met kippenbillen

Jeroen is dol op deze dikke groentesoep die zijn vrouw regelmatig voor hem maakt. Het is een maaltijdsoep waarbij je geen bouillon gebruikt, maar de kippenbillen en groenten rechtstreeks smaak afgeven. De bonen in tomatensaus maken de soep extra dik en vullend. Door de koolhydraten in de bonen wordt het bovendien een volwaardige maaltijd.
Instructies

De dikke groentensoep

3 kippendijen, 3 Wortels, 2 uien, 1 bosje prei, 2 stengel selder, 0,5 knol venkels, 1 teentje Look, 2 blik Witte bonen, 1 blik tomaat, olijfolie, 5 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, peper, zout
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.
3
Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes en stoof mee met de groenten.
TIPPlet knoflook door de palm van je hand op het vlak van het mes te zetten en de look fijn te pletten met de achterkant van het mes (niet het lemmet).
4
Leg de kippendijen op de groenten. Giet er water bij tot de groenten en de kip volledig onder staan.
5
Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout en breng de soep aan de kook.
6
Doe de witte bonen in tomatensaus bij de soep. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en doe ze ook bij de soep.
7
Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur met het deksel op de ketel.
8
Haal de kippendijen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees er af.
9
Doe het kippenvlees bij de soep en serveer in kommen of diepe borden.