Instructies

4 personen

De dikke groentensoep

3 kippendijen, 3 Wortels, 2 uien, 1 bosje prei, 2 stengel selder, 0,5 knol venkels, 1 teentje Look, 2 blik Witte bonen, 1 blik tomaat, olijfolie, 5 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, peper, zout
1

Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Was de prei, de selder en de venkel en snijd ze in stukjes.

2

Verhit een flinke scheut olijfolie in een soepketel en stoof de uien aan. Laat de wortelen even meestoven en doe er dan de rest van de groenten bij.

3

Kneus en pel de knoflook. Plet hem met een mes en stoof mee met de groenten.

TIPPlet knoflook door de palm van je hand op het vlak van het mes te zetten en de look fijn te pletten met de achterkant van het mes (niet het lemmet).
4

Leg de kippendijen op de groenten. Giet er water bij tot de groenten en de kip volledig onder staan.

5

Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout en breng de soep aan de kook.

6

Doe de witte bonen in tomatensaus bij de soep. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en doe ze ook bij de soep.

7

Laat ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuur met het deksel op de ketel.

8

Haal de kippendijen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees er af.

9

Doe het kippenvlees bij de soep en serveer in kommen of diepe borden.