Pasta met chipolata, tomaat en pecorino
Pasta met chipolata, tomaat en pecorino
Pasta met chipolata, tomaat en pecorino
Pasta met chipolata, tomaat en pecorino
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Chipolata's
8
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Aubergine
1
Courgette
1
Gele paprika
1
Tomaten
6
Tomatenpuree
70 g
Gerookt paprikapoeder
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Tomaten passata
0,5 l
Peper
Zout
Pasta
500 g
Pecorino
200 g
Basilicum
Rucola
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.
8 chipolata's
2
Duw het vlees uit de worsten zodat je kleine balletjes krijgt. Bak ze in de olie. Schep ze uit de pan en houd apart.
TIPJe kunt ook merguez gebruiken in plaats van chipolata. Dan wordt de saus wat pittiger.
2 ajuinen, 1 teentje Look
3
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet tot pulp. Bak het in de olie waarin het vlees gebakken werd.
1 aubergine
4
Snijd de aubergine in blokjes. Doe eventueel een extra scheut olijfolie in de pan en stoof de blokjes met de ui en knoflook.
TIPJe kunt de aubergine eventueel schillen.
1 courgette
5
Snijd de gele en groene courgette ook in blokjes en stoof mee aan.
1 gele paprika
6
Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof het met de rest van de groenten.
6 tomaten
7
Snijd de tomaten in blokjes en houd ze even opzij.
70 g Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano
8
Doe de tomatenpuree bij de groenten in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder. Rits de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano en hak ze wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten.
0,5 l Tomaten passata, peper, zout
9
Doe de tomaten bij de groenten en giet er passata bij. Kruid met peper en zout.
10
Doe de balletjes bij de saus en roer om. Laat even pruttelen op een zacht vuur onder deksel.
500 g pasta
11
Kook de pasta al dente in ruim water. Giet af.
200 g pecorino
12
Rasp of schaaf de pecorino.
basilicum, handvol Rucola
13
Serveer de pasta met saus en pecorinokaas. Werk af met enkele blaadjes basilicum, wat rucola en een likje olijfolie.
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.
8 chipolata's
2
Duw het vlees uit de worsten zodat je kleine balletjes krijgt. Bak ze in de olie. Schep ze uit de pan en houd apart.
TIPJe kunt ook merguez gebruiken in plaats van chipolata. Dan wordt de saus wat pittiger.
2 ajuinen, 1 teentje Look
3
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet tot pulp. Bak het in de olie waarin het vlees gebakken werd.
1 aubergine
4
Snijd de aubergine in blokjes. Doe eventueel een extra scheut olijfolie in de pan en stoof de blokjes met de ui en knoflook.
TIPJe kunt de aubergine eventueel schillen.
1 courgette
5
Snijd de gele en groene courgette ook in blokjes en stoof mee aan.
1 gele paprika
6
Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof het met de rest van de groenten.
6 tomaten
7
Snijd de tomaten in blokjes en houd ze even opzij.
70 g Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano
8
Doe de tomatenpuree bij de groenten in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder. Rits de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano en hak ze wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten.
0,5 l Tomaten passata, peper, zout
9
Doe de tomaten bij de groenten en giet er passata bij. Kruid met peper en zout.
10
Doe de balletjes bij de saus en roer om. Laat even pruttelen op een zacht vuur onder deksel.
500 g pasta
11
Kook de pasta al dente in ruim water. Giet af.
200 g pecorino
12
Rasp of schaaf de pecorino.
basilicum, handvol Rucola
13
Serveer de pasta met saus en pecorinokaas. Werk af met enkele blaadjes basilicum, wat rucola en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Chipolata's
8
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Aubergine
1
Courgette
1
Gele paprika
1
Tomaten
6
Tomatenpuree
70 g
Gerookt paprikapoeder
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Tomaten passata
0,5 l
Peper
Zout
Pasta
500 g
Pecorino
200 g
Basilicum
Rucola
handvol
Pasta met chipolata, tomaat en pecorino
Door worsten in plaats van gehakt te gebruiken, maak je het jezelf gemakkelijk. Je hoeft het gehakt niet meer te mengen of balletjes te rollen. Deze pasta is dus heel snel klaar.Instructies
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.
8 chipolata's
2
Duw het vlees uit de worsten zodat je kleine balletjes krijgt. Bak ze in de olie. Schep ze uit de pan en houd apart.
TIPJe kunt ook merguez gebruiken in plaats van chipolata. Dan wordt de saus wat pittiger.
2 ajuinen, 1 teentje Look
3
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet tot pulp. Bak het in de olie waarin het vlees gebakken werd.
1 aubergine
4
Snijd de aubergine in blokjes. Doe eventueel een extra scheut olijfolie in de pan en stoof de blokjes met de ui en knoflook.
TIPJe kunt de aubergine eventueel schillen.
1 courgette
5
Snijd de gele en groene courgette ook in blokjes en stoof mee aan.
1 gele paprika
6
Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof het met de rest van de groenten.
6 tomaten
7
Snijd de tomaten in blokjes en houd ze even opzij.
70 g Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano
8
Doe de tomatenpuree bij de groenten in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder. Rits de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano en hak ze wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten.
0,5 l Tomaten passata, peper, zout
9
Doe de tomaten bij de groenten en giet er passata bij. Kruid met peper en zout.
10
Doe de balletjes bij de saus en roer om. Laat even pruttelen op een zacht vuur onder deksel.
500 g pasta
11
Kook de pasta al dente in ruim water. Giet af.
200 g pecorino
12
Rasp of schaaf de pecorino.
basilicum, handvol Rucola
13
Serveer de pasta met saus en pecorinokaas. Werk af met enkele blaadjes basilicum, wat rucola en een likje olijfolie.