Instructies

4 personen
olijfolie
1

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.

8 chipolata's
2

Duw het vlees uit de worsten zodat je kleine balletjes krijgt. Bak ze in de olie. Schep ze uit de pan en houd apart.

TIPJe kunt ook merguez gebruiken in plaats van chipolata. Dan wordt de saus wat pittiger.
2 ajuinen, 1 teentje Look
3

Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet tot pulp. Bak het in de olie waarin het vlees gebakken werd.

1 aubergine
4

Snijd de aubergine in blokjes. Doe eventueel een extra scheut olijfolie in de pan en stoof de blokjes met de ui en knoflook.

TIPJe kunt de aubergine eventueel schillen.
1 courgette
5

Snijd de gele en groene courgette ook in blokjes en stoof mee aan.

1 gele paprika
6

Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof het met de rest van de groenten.

6 tomaten
7

Snijd de tomaten in blokjes en houd ze even opzij.

70 g Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano
8

Doe de tomatenpuree bij de groenten in de pan. Kruid met gerookt paprikapoeder. Rits de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano en hak ze wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten.

0,5 l Tomaten passata, peper, zout
9

Doe de tomaten bij de groenten en giet er passata bij. Kruid met peper en zout.

10

Doe de balletjes bij de saus en roer om. Laat even pruttelen op een zacht vuur onder deksel.

500 g pasta
11

Kook de pasta al dente in ruim water. Giet af.

200 g pecorino
12

Rasp of schaaf de pecorino.

basilicum, handvol Rucola
13

Serveer de pasta met saus en pecorinokaas. Werk af met enkele blaadjes basilicum, wat rucola en een likje olijfolie.