Bladerdeeggebakje met appel, mokka-ijs en speculaas
Bladerdeeggebakje met appel, mokka-ijs en speculaas
Bladerdeeggebakje met appel, mokka-ijs en speculaas
Bladerdeeggebakje met appel, mokka-ijs en speculaas
Ingrediënten
4 personen
Boter
Appels
2
Kristalsuiker
2 el
Kaneelpoeder
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Speculaas koekjes
60 g
Mokka-ijs
4 bolletje
Benodigdheden
Een uitsteekring met een doorsnede van 5 cm, een uitsteekring met een doorsnede van 6 cm, een siliconen matje of bakpapier, een vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
boter
2
Smelt een klontje boter in een pan.
2 appels, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
3
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak de appels in de boter. Doe er de suiker en een snuif kaneelpoeder bij. Laat op een zacht vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
1 vel bladerdeeg
4
Steek 4 rondjes met een doorsnede van 5 centimeter uit het bladerdeeg en nog eens 4 rondjes met een doorsnede van 6 centimeter.
5
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier.
6
Leg de kleinste rondjes op de bakplaat. Schep er de appels op, maar laat rondom 1 centimeter vrij.
7
Leg de grotere rondjes over de appels en druk de randen dicht met een vork. Maak een gaatje of sneetjes in de bovenkant van elk gebakje zodat de lucht kan ontsnappen.
1 eierdooier
8
Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.
9
Bestrijk elk gebakje met de losgeklopte eierdooier. Strooi er wat suiker over.
10
Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
60 g Speculaas koekjes
11
Verkruimel de speculaasjes in een vijzel.
4 bolletje mokka-ijs
12
Serveer de bladerdeeggebakjes met een bolletje mokka-ijs en werk af met speculaaskruimels.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
boter
2
Smelt een klontje boter in een pan.
2 appels, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
3
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak de appels in de boter. Doe er de suiker en een snuif kaneelpoeder bij. Laat op een zacht vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
1 vel bladerdeeg
4
Steek 4 rondjes met een doorsnede van 5 centimeter uit het bladerdeeg en nog eens 4 rondjes met een doorsnede van 6 centimeter.
5
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier.
6
Leg de kleinste rondjes op de bakplaat. Schep er de appels op, maar laat rondom 1 centimeter vrij.
7
Leg de grotere rondjes over de appels en druk de randen dicht met een vork. Maak een gaatje of sneetjes in de bovenkant van elk gebakje zodat de lucht kan ontsnappen.
1 eierdooier
8
Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.
9
Bestrijk elk gebakje met de losgeklopte eierdooier. Strooi er wat suiker over.
10
Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
60 g Speculaas koekjes
11
Verkruimel de speculaasjes in een vijzel.
4 bolletje mokka-ijs
12
Serveer de bladerdeeggebakjes met een bolletje mokka-ijs en werk af met speculaaskruimels.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
Appels
2
Kristalsuiker
2 el
Kaneelpoeder
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Speculaas koekjes
60 g
Mokka-ijs
4 bolletje
Bladerdeeggebakje met appel, mokka-ijs en speculaas
Met deze variant op een simpele appelflap kan je gemakkelijk scoren: een gebakje in bladerdeeg met gebakken appel in het midden, afgewerkt met mokka-ijs en kruimels speculaas. Een supereenvoudig topdessert.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
boter
2
Smelt een klontje boter in een pan.
2 appels, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
3
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak de appels in de boter. Doe er de suiker en een snuif kaneelpoeder bij. Laat op een zacht vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
1 vel bladerdeeg
4
Steek 4 rondjes met een doorsnede van 5 centimeter uit het bladerdeeg en nog eens 4 rondjes met een doorsnede van 6 centimeter.
5
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier.
6
Leg de kleinste rondjes op de bakplaat. Schep er de appels op, maar laat rondom 1 centimeter vrij.
7
Leg de grotere rondjes over de appels en druk de randen dicht met een vork. Maak een gaatje of sneetjes in de bovenkant van elk gebakje zodat de lucht kan ontsnappen.
1 eierdooier
8
Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.
9
Bestrijk elk gebakje met de losgeklopte eierdooier. Strooi er wat suiker over.
10
Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
60 g Speculaas koekjes
11
Verkruimel de speculaasjes in een vijzel.
4 bolletje mokka-ijs
12
Serveer de bladerdeeggebakjes met een bolletje mokka-ijs en werk af met speculaaskruimels.