Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

boter
2

Smelt een klontje boter in een pan.

2 appels, 2 el kristalsuiker, kaneelpoeder
3

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak de appels in de boter. Doe er de suiker en een snuif kaneelpoeder bij. Laat op een zacht vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.

1 vel bladerdeeg
4

Steek 4 rondjes met een doorsnede van 5 centimeter uit het bladerdeeg en nog eens 4 rondjes met een doorsnede van 6 centimeter.

5

Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of met bakpapier.

6

Leg de kleinste rondjes op de bakplaat. Schep er de appels op, maar laat rondom 1 centimeter vrij.

7

Leg de grotere rondjes over de appels en druk de randen dicht met een vork. Maak een gaatje of sneetjes in de bovenkant van elk gebakje zodat de lucht kan ontsnappen.

1 eierdooier
8

Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.

9

Bestrijk elk gebakje met de losgeklopte eierdooier. Strooi er wat suiker over.

10

Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Afwerken en serveren

60 g Speculaas koekjes
11

Verkruimel de speculaasjes in een vijzel.

4 bolletje mokka-ijs
12

Serveer de bladerdeeggebakjes met een bolletje mokka-ijs en werk af met speculaaskruimels.