Bhaji's met uienchutney
Bhaji's met uienchutney
Bhaji's met uienchutney
Bhaji's met uienchutney
Ingrediënten
4 personen
Arachideolie
Rode uien
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
20 g
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
Bruine suiker
5 el
Rode wijnazijn
0,2 l
Graanmosterd
1 el
Steranijs
1
Kikkererwtenbloem
200 g
Zout
Currypoeder
1 tl
Komijnpoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Kurkumapoeder
1 tl
Cayennepeper
1 snuifje
Water
240 ml
Broccoli's
500 g
Benodigdheden
Een wok, een vijzel, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De uienchutney
arachideolie
1
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
2 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
3
Stoof de uien in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Snipper de chilipeper. Stoof hem ook aan.
20 g gember
6
Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes (julienne). Stoof de gemberjulienne met de rest van de groenten.
2 kruidnagels, Jeneverbessen
7
Stamp de kruidnagels met de jeneverbessen fijn in een vijzel. Doe de specerijen bij de groenten.
5 el bruine suiker, 0,2 l Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd, 1 Steranijs
8
Strooi er de bruine suiker over en giet er de azijn bij. Voeg de graanmosterd en de steranijs toe.
9
Laat helemaal gaar stoven op een zacht vuur.
10
Doe de chutney in een kommetje en laat afkoelen.
De bhaji’s
200 g kikkererwtenbloem, zout, 1 tl currypoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkumapoeder, 1 snuifje cayennepeper
11
Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom. Meng met zout, komijnpoeder, currypoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
240 ml Water, arachideolie
12
Doe het water en 1 eetlepel arachideolie bij het gekruide kikkererwtenmeel. Meng met de garde tot een glad beslag.
500 g broccoli's
13
Verdeel de broccoli in roosjes.
arachideolie
14
Zet een wok op het vuur met een flinke scheut arachideolie.
15
Haal de broccoliroosjes door het beslag. Bak ze in de wok. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
16
Serveer de bhaji’s met de chutney.
De uienchutney
arachideolie
1
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
2 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
3
Stoof de uien in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Snipper de chilipeper. Stoof hem ook aan.
20 g gember
6
Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes (julienne). Stoof de gemberjulienne met de rest van de groenten.
2 kruidnagels, Jeneverbessen
7
Stamp de kruidnagels met de jeneverbessen fijn in een vijzel. Doe de specerijen bij de groenten.
5 el bruine suiker, 0,2 l Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd, 1 Steranijs
8
Strooi er de bruine suiker over en giet er de azijn bij. Voeg de graanmosterd en de steranijs toe.
9
Laat helemaal gaar stoven op een zacht vuur.
10
Doe de chutney in een kommetje en laat afkoelen.
De bhaji’s
200 g kikkererwtenbloem, zout, 1 tl currypoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkumapoeder, 1 snuifje cayennepeper
11
Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom. Meng met zout, komijnpoeder, currypoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
240 ml Water, arachideolie
12
Doe het water en 1 eetlepel arachideolie bij het gekruide kikkererwtenmeel. Meng met de garde tot een glad beslag.
500 g broccoli's
13
Verdeel de broccoli in roosjes.
arachideolie
14
Zet een wok op het vuur met een flinke scheut arachideolie.
15
Haal de broccoliroosjes door het beslag. Bak ze in de wok. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
16
Serveer de bhaji’s met de chutney.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Arachideolie
Rode uien
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
20 g
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
Bruine suiker
5 el
Rode wijnazijn
0,2 l
Graanmosterd
1 el
Steranijs
1
Kikkererwtenbloem
200 g
Zout
Currypoeder
1 tl
Komijnpoeder
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Kurkumapoeder
1 tl
Cayennepeper
1 snuifje
Water
240 ml
Broccoli's
500 g
Bhaji's met uienchutney
Bhaji’s worden in India vaak als bijgerecht gegeven of verkocht als streetfood. Het beslag wordt gemaakt met kikkererwtenmeel en veel specerijen. Daar haal je groenten door die je frituurt. Jeroen gebruikt broccoliroosjes en geeft er als dipsaus een pittige uienchutney bij.Instructies
De uienchutney
arachideolie
1
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
2 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
3
Stoof de uien in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Snipper de chilipeper. Stoof hem ook aan.
20 g gember
6
Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes (julienne). Stoof de gemberjulienne met de rest van de groenten.
2 kruidnagels, Jeneverbessen
7
Stamp de kruidnagels met de jeneverbessen fijn in een vijzel. Doe de specerijen bij de groenten.
5 el bruine suiker, 0,2 l Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd, 1 Steranijs
8
Strooi er de bruine suiker over en giet er de azijn bij. Voeg de graanmosterd en de steranijs toe.
9
Laat helemaal gaar stoven op een zacht vuur.
10
Doe de chutney in een kommetje en laat afkoelen.
De bhaji’s
200 g kikkererwtenbloem, zout, 1 tl currypoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkumapoeder, 1 snuifje cayennepeper
11
Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom. Meng met zout, komijnpoeder, currypoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
240 ml Water, arachideolie
12
Doe het water en 1 eetlepel arachideolie bij het gekruide kikkererwtenmeel. Meng met de garde tot een glad beslag.
500 g broccoli's
13
Verdeel de broccoli in roosjes.
arachideolie
14
Zet een wok op het vuur met een flinke scheut arachideolie.
15
Haal de broccoliroosjes door het beslag. Bak ze in de wok. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
16
Serveer de bhaji’s met de chutney.