Instructies
4 personen
De uienchutney
arachideolie
1
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
2 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
3
Stoof de uien in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze met de ui.
1 chilipeper
5
Snipper de chilipeper. Stoof hem ook aan.
20 g gember
6
Schil de gember en snijd hem in dunne reepjes (julienne). Stoof de gemberjulienne met de rest van de groenten.
2 kruidnagels, Jeneverbessen
7
Stamp de kruidnagels met de jeneverbessen fijn in een vijzel. Doe de specerijen bij de groenten.
5 el bruine suiker, 0,2 l Rode wijnazijn, 1 el graanmosterd, 1 Steranijs
8
Strooi er de bruine suiker over en giet er de azijn bij. Voeg de graanmosterd en de steranijs toe.
9
Laat helemaal gaar stoven op een zacht vuur.
10
Doe de chutney in een kommetje en laat afkoelen.
De bhaji’s
200 g kikkererwtenbloem, zout, 1 tl currypoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkumapoeder, 1 snuifje cayennepeper
11
Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom. Meng met zout, komijnpoeder, currypoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
240 ml Water, arachideolie
12
Doe het water en 1 eetlepel arachideolie bij het gekruide kikkererwtenmeel. Meng met de garde tot een glad beslag.
500 g broccoli's
13
Verdeel de broccoli in roosjes.
arachideolie
14
Zet een wok op het vuur met een flinke scheut arachideolie.
15
Haal de broccoliroosjes door het beslag. Bak ze in de wok. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
16