dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake (thumbnail)Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

30m
14
100%
10.4K
Recepten

Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

Dit gerecht met gemarineerde kip en gebakken champignons is het bewijs dat het ook heel snel kan gaan bij Dagelijkse kost. Er zit bovendien een leuke twist in dankzij het Japans omeletje. Het vergt een beetje oefening, maar dat ben je meteen vergeten als je het proeft!
Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake (thumbnail)Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

30m
14
100%
10.4K
Recepten

Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

Dit gerecht met gemarineerde kip en gebakken champignons is het bewijs dat het ook heel snel kan gaan bij Dagelijkse kost. Er zit bovendien een leuke twist in dankzij het Japans omeletje. Het vergt een beetje oefening, maar dat ben je meteen vergeten als je het proeft!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling100%
Aantal likes10.4K

Ingrediënten

4 personen
Misopasta
2 el
Mirin
2 el
Sake
2 el
Chilisaus
1 el
Sojasaus
2 el
Kipfilets
2
Arachideolie
3 scheutjes
Eieren
4
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Witte rijst met noten en pitten
300 g
Ajuindik
1
Shiitake
400 g
Lente-uien
4 stengels

Benodigdheden

Keukentang, wokpan, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 el misopasta, 2 el mirin, 2 el sake, 1 el chilisaus, 2 el sojasaus, 2 kipfilets
1
Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op.
3
Hef de omelet op en giet er weer een beetje ei onder, zodat je een tweede omelet vormt onder de eerste. Herhaal deze handeling tot al het eimengsel opgebruikt is en je een omelet hebt uit verschillende laagjes (zie video). Draai de omelet nog even op de andere kant en leg het op een bord.
300 g witte rijst
4
Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar in een pot gezouten water.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin, 400 g shiitake
5
Zet een wok op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Pel de ajuin en snijd ze in halve ringen. Bak de mini-shiitake in de hete olie. Pel en plet de look en voeg toe samen met de ajuin.
1 scheutje arachideolie
6
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Leg de gemarineerde blokjes kip er met een keukentang voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten lichtbruin.
4 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de dikke omelet in blokjes.
8
Schep wat van de marinade bij de champignons en de look. Giet de rijst door een zeef en doe hem bij de gebakken groenten. Laat het geheel nog even goed roerbakken.
9
Schep wat gebakken rijst met shiitake op een bord en leg er enkele stukken kip bij. Werk af met fijngesneden lente-ui en wat blokjes omelet.
1
Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op.

Instructies

2 el misopasta, 2 el mirin, 2 el sake, 1 el chilisaus, 2 el sojasaus, 2 kipfilets
1
Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op.
3
Hef de omelet op en giet er weer een beetje ei onder, zodat je een tweede omelet vormt onder de eerste. Herhaal deze handeling tot al het eimengsel opgebruikt is en je een omelet hebt uit verschillende laagjes (zie video). Draai de omelet nog even op de andere kant en leg het op een bord.
300 g witte rijst
4
Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar in een pot gezouten water.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin, 400 g shiitake
5
Zet een wok op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Pel de ajuin en snijd ze in halve ringen. Bak de mini-shiitake in de hete olie. Pel en plet de look en voeg toe samen met de ajuin.
1 scheutje arachideolie
6
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Leg de gemarineerde blokjes kip er met een keukentang voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten lichtbruin.
4 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de dikke omelet in blokjes.
8
Schep wat van de marinade bij de champignons en de look. Giet de rijst door een zeef en doe hem bij de gebakken groenten. Laat het geheel nog even goed roerbakken.
9
Schep wat gebakken rijst met shiitake op een bord en leg er enkele stukken kip bij. Werk af met fijngesneden lente-ui en wat blokjes omelet.
1
Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake (thumbnail)Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake
4 personen
30m
Ingrediënten
Misopasta
2 el
Mirin
2 el
Sake
2 el
Chilisaus
1 el
Sojasaus
2 el
Kipfilets
2
Arachideolie
3 scheutjes
Eieren
4
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Witte rijst met noten en pitten
300 g
Ajuindik
1
Shiitake
400 g
Lente-uien
4 stengels

Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

Dit gerecht met gemarineerde kip en gebakken champignons is het bewijs dat het ook heel snel kan gaan bij Dagelijkse kost. Er zit bovendien een leuke twist in dankzij het Japans omeletje. Het vergt een beetje oefening, maar dat ben je meteen vergeten als je het proeft!
Instructies
2 el misopasta, 2 el mirin, 2 el sake, 1 el chilisaus, 2 el sojasaus, 2 kipfilets
1
Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op.
3
Hef de omelet op en giet er weer een beetje ei onder, zodat je een tweede omelet vormt onder de eerste. Herhaal deze handeling tot al het eimengsel opgebruikt is en je een omelet hebt uit verschillende laagjes (zie video). Draai de omelet nog even op de andere kant en leg het op een bord.
300 g witte rijst
4
Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar in een pot gezouten water.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin, 400 g shiitake
5
Zet een wok op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Pel de ajuin en snijd ze in halve ringen. Bak de mini-shiitake in de hete olie. Pel en plet de look en voeg toe samen met de ajuin.
1 scheutje arachideolie
6
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Leg de gemarineerde blokjes kip er met een keukentang voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten lichtbruin.
4 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de dikke omelet in blokjes.
8
Schep wat van de marinade bij de champignons en de look. Giet de rijst door een zeef en doe hem bij de gebakken groenten. Laat het geheel nog even goed roerbakken.
9
Schep wat gebakken rijst met shiitake op een bord en leg er enkele stukken kip bij. Werk af met fijngesneden lente-ui en wat blokjes omelet.