Instructies
4 personen
2 el misopasta, 2 el mirin, 2 el sake, 1 el chilisaus, 2 el sojasaus, 2 kipfilets
1
Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.
1 scheutje arachideolie, 4 eieren, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op.
3
Hef de omelet op en giet er weer een beetje ei onder, zodat je een tweede omelet vormt onder de eerste. Herhaal deze handeling tot al het eimengsel opgebruikt is en je een omelet hebt uit verschillende laagjes (zie video). Draai de omelet nog even op de andere kant en leg het op een bord.
300 g witte rijst
4
Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar in een pot gezouten water.
1 scheutje arachideolie, 1 ajuin, 400 g shiitake
5
Zet een wok op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Pel de ajuin en snijd ze in halve ringen. Bak de mini-shiitake in de hete olie. Pel en plet de look en voeg toe samen met de ajuin.
1 scheutje arachideolie
6
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Leg de gemarineerde blokjes kip er met een keukentang voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten lichtbruin.
4 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de dikke omelet in blokjes.
8
Schep wat van de marinade bij de champignons en de look. Giet de rijst door een zeef en doe hem bij de gebakken groenten. Laat het geheel nog even goed roerbakken.
9