dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd (thumbnail)Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

30m
16
-
18.4K
Recepten

Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

Een echte zomerse salade met verse, knapperige groenten, een pittige spread van rode biet, chili en bosbessenconfituur, en de zilte smaak van geraspte pecorino.
Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd (thumbnail)Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

30m
16
-
18.4K
Recepten

Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

Een echte zomerse salade met verse, knapperige groenten, een pittige spread van rode biet, chili en bosbessenconfituur, en de zilte smaak van geraspte pecorino.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes18.4K

Ingrediënten

4 personen
Bicarbonaat
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Ijsblokjes
Venkels
0,5
Witkop radijs
1 bosje
Groene boontjes
200 g
Verse erwten
400 g
Rode bieten
500 g
Rode ui
1
Chilipeper
1
Bosbessenconfituur
2 el
Rijstazijn
3 el
Munt
Koriander
Knäckebröd
Pecorino
100 g

Benodigdheden

Blender, staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje zout, ijsblokjes
1
Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
0,5 venkels, 1 bosje Witkop radijs
2
Snijd de venkel en de radijsjes in flinterdunne plakjes op de mandoline en bewaar ze even op ijswater.
200 g groene boontjes, 400 g verse erwten
3
Kuis de boontjes en de erwtjes en kook ze kort in het gezouten water.
TIP Laat eerst de boontjes koken en voeg op het einde kort de erwten toe
4
Schep de gare groenten bij de venkel en de radijsjes.
500 g Rode bieten
5
Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de pot van de blender. Mix fijn en schep in een kom.
1 rode ui, 1 chilipeper, 2 el bosbessenconfituur, 3 el rijstazijn
6
Pel de rode ui, snipper fijn en meng onder de rode biet. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Schep de bosbessen confituur erbij, giet de rijstazijn erbij en kruid vervolgens met een flinke snuif zout.
Munt, koriander
7
Snipper de koriander en de munt fijn en meng onder de sambal.
8
Laat de knapperige groenten even uitlekken en doe ze in een kom met een likje olijfolie, en wat peper en zout
knäckebröd
9
Neem een bord en schep er een flinke lepel sambal op. Schep er een hoopje salade op. Breek het brood in stukjes en verkruimel het over de salade.
100 g pecorino
10
Werk af met wat geraspte pecorino.
1
Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
2
Snijd de venkel en de radijsjes in flinterdunne plakjes op de mandoline en bewaar ze even op ijswater.

Instructies

1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje zout, ijsblokjes
1
Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
0,5 venkels, 1 bosje Witkop radijs
2
Snijd de venkel en de radijsjes in flinterdunne plakjes op de mandoline en bewaar ze even op ijswater.
200 g groene boontjes, 400 g verse erwten
3
Kuis de boontjes en de erwtjes en kook ze kort in het gezouten water.
TIP Laat eerst de boontjes koken en voeg op het einde kort de erwten toe
4
Schep de gare groenten bij de venkel en de radijsjes.
500 g Rode bieten
5
Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de pot van de blender. Mix fijn en schep in een kom.
1 rode ui, 1 chilipeper, 2 el bosbessenconfituur, 3 el rijstazijn
6
Pel de rode ui, snipper fijn en meng onder de rode biet. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Schep de bosbessen confituur erbij, giet de rijstazijn erbij en kruid vervolgens met een flinke snuif zout.
Munt, koriander
7
Snipper de koriander en de munt fijn en meng onder de sambal.
8
Laat de knapperige groenten even uitlekken en doe ze in een kom met een likje olijfolie, en wat peper en zout
knäckebröd
9
Neem een bord en schep er een flinke lepel sambal op. Schep er een hoopje salade op. Breek het brood in stukjes en verkruimel het over de salade.
100 g pecorino
10
Werk af met wat geraspte pecorino.
1
Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
2
Snijd de venkel en de radijsjes in flinterdunne plakjes op de mandoline en bewaar ze even op ijswater.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd (thumbnail)Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd
4 personen
30m
Ingrediënten
Bicarbonaat
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Ijsblokjes
Venkels
0,5
Witkop radijs
1 bosje
Groene boontjes
200 g
Verse erwten
400 g
Rode bieten
500 g
Rode ui
1
Chilipeper
1
Bosbessenconfituur
2 el
Rijstazijn
3 el
Munt
Koriander
Knäckebröd
Pecorino
100 g

Krokante groentesalade met sambal van rode biet en knäckebröd

Een echte zomerse salade met verse, knapperige groenten, een pittige spread van rode biet, chili en bosbessenconfituur, en de zilte smaak van geraspte pecorino.
Instructies
1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje zout, ijsblokjes
1
Vul een kom met ijswater en breng een pot met gezouten water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
0,5 venkels, 1 bosje Witkop radijs
2
Snijd de venkel en de radijsjes in flinterdunne plakjes op de mandoline en bewaar ze even op ijswater.
200 g groene boontjes, 400 g verse erwten
3
Kuis de boontjes en de erwtjes en kook ze kort in het gezouten water.
TIP Laat eerst de boontjes koken en voeg op het einde kort de erwten toe
4
Schep de gare groenten bij de venkel en de radijsjes.
500 g Rode bieten
5
Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de pot van de blender. Mix fijn en schep in een kom.
1 rode ui, 1 chilipeper, 2 el bosbessenconfituur, 3 el rijstazijn
6
Pel de rode ui, snipper fijn en meng onder de rode biet. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Schep de bosbessen confituur erbij, giet de rijstazijn erbij en kruid vervolgens met een flinke snuif zout.
Munt, koriander
7
Snipper de koriander en de munt fijn en meng onder de sambal.
8
Laat de knapperige groenten even uitlekken en doe ze in een kom met een likje olijfolie, en wat peper en zout
knäckebröd
9
Neem een bord en schep er een flinke lepel sambal op. Schep er een hoopje salade op. Breek het brood in stukjes en verkruimel het over de salade.
100 g pecorino
10
Werk af met wat geraspte pecorino.