Granola met plattekaas en verse abrikozencompote
Granola met plattekaas en verse abrikozencompote
Een kampioenen-ontbijtje met huisgemaakte granola, plattekaas en verse compote van abrikozen. Er is geen beter manier om de dag te beginnen!
Granola met plattekaas en verse abrikozencompote
Granola met plattekaas en verse abrikozencompote
Een kampioenen-ontbijtje met huisgemaakte granola, plattekaas en verse compote van abrikozen. Er is geen beter manier om de dag te beginnen!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Honing
2 el
Meli honing voor elk moment.Ontdek de recepten
Suiker
80 g
Suiker
4 el
Zonnebloempitten
30 g
Lijnzaad
20 g
Pompoenpitten
30 g
Havermoutvlokken
150 g
Kokosnootpoeder
30 g
Hazelnoten
80 g
Walnoten
40 g
Eiwitten
2
Zout
1 snuifje
Gedroogde abrikozen
100 g
Platte kaas
200 g
Verse abrikozen
500 g
Citroenen
Gember
30 g
Citroenverbenaoptioneel
Water
0,1 l
Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de receptenWist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g verse abrikozen, 0,1 l Water, 80 g suiker
2
Snijd de verse abrikozen in stukken en doe ze in een steelpan met het water en de suiker.
citroenen
3
Voeg er de zeste en het sap van de citroen aan toe.
30 g gember
4
Schil de gember en rasp hem erbij.
citroenverbena
5
Leg de blaadjes citroenverbena mee in de pan en laat het geheel 15 minuten stoven, tot de abrikozen een compote beginnen te vormen. Roer af en toe zodat de compote niet aanbrandt.
2 eiwitten
6
Klop intussen de eiwitten stijf in een kom.
80 g hazelnoten, 40 g Walnoten
7
Doe de hazelnoten en de walnoten in de pot van de blender en mix ze kort.
8
Meng ze onder de eiwitten.
80 g hazelnoten, 20 g lijnzaad, 150 g havermoutvlokken, 30 g pompoenpitten, 30 g kokosnootpoeder, 80 g suiker, 30 g zonnebloempitten, 2 el honing, 1 snuifje zout
9
Voeg de zonnebloempitten, het lijnzaad, de havermout, de pompoenpitten en het kokospoeder toe, gevolgd door de suiker en een snuif zout. Meng goed.
Ad door Meli
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
10
Schep alles op een ovenplaat en bak de granola 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin ziet.
TIPSchep de granola af en toe om.
11
Haal de citroenverbena en de citroenschil uit de compote. Schep de compote in een propere weckbokaal en laat even afkoelen.
100 g Gedroogde abrikozen
12
Snijd de gedroogde abrikozen in blokjes en meng ze onder een deel van de gebakken granola. Bewaar de rest van de granola in een hersluitbare pot.
200 g platte kaas
13
Schep wat plattekaas in een kom en doe er enkele lepels abrikozencompote bij. Werk af met de krokante granola.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de receptenWist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g verse abrikozen, 0,1 l Water, 80 g suiker
2
Snijd de verse abrikozen in stukken en doe ze in een steelpan met het water en de suiker.
citroenen
3
Voeg er de zeste en het sap van de citroen aan toe.
30 g gember
4
Schil de gember en rasp hem erbij.
citroenverbena
5
Leg de blaadjes citroenverbena mee in de pan en laat het geheel 15 minuten stoven, tot de abrikozen een compote beginnen te vormen. Roer af en toe zodat de compote niet aanbrandt.
2 eiwitten
6
Klop intussen de eiwitten stijf in een kom.
80 g hazelnoten, 40 g Walnoten
7
Doe de hazelnoten en de walnoten in de pot van de blender en mix ze kort.
8
Meng ze onder de eiwitten.
80 g hazelnoten, 20 g lijnzaad, 150 g havermoutvlokken, 30 g pompoenpitten, 30 g kokosnootpoeder, 80 g suiker, 30 g zonnebloempitten, 2 el honing, 1 snuifje zout
9
Voeg de zonnebloempitten, het lijnzaad, de havermout, de pompoenpitten en het kokospoeder toe, gevolgd door de suiker en een snuif zout. Meng goed.
Ad door Meli
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
10
Schep alles op een ovenplaat en bak de granola 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin ziet.
TIPSchep de granola af en toe om.
11
Haal de citroenverbena en de citroenschil uit de compote. Schep de compote in een propere weckbokaal en laat even afkoelen.
100 g Gedroogde abrikozen
12
Snijd de gedroogde abrikozen in blokjes en meng ze onder een deel van de gebakken granola. Bewaar de rest van de granola in een hersluitbare pot.
200 g platte kaas
13
Schep wat plattekaas in een kom en doe er enkele lepels abrikozencompote bij. Werk af met de krokante granola.