Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.

500 g verse abrikozen, 0,1 l Water, 80 g suiker
2

Snijd de verse abrikozen in stukken en doe ze in een steelpan met het water en de suiker.

citroenen
3

Voeg er de zeste en het sap van de citroen aan toe.

30 g gember
4

Schil de gember en rasp hem erbij.

citroenverbena
5

Leg de blaadjes citroenverbena mee in de pan en laat het geheel 15 minuten stoven, tot de abrikozen een compote beginnen te vormen. Roer af en toe zodat de compote niet aanbrandt.

2 eiwitten
6

Klop intussen de eiwitten stijf in een kom.

80 g hazelnoten, 40 g Walnoten
7

Doe de hazelnoten en de walnoten in de pot van de blender en mix ze kort.

8

Meng ze onder de eiwitten.

80 g hazelnoten, 20 g lijnzaad, 150 g havermoutvlokken, 30 g pompoenpitten, 30 g kokosnootpoeder, 80 g suiker, 30 g zonnebloempitten, 2 el honing, 1 snuifje zout
9

Voeg de zonnebloempitten, het lijnzaad, de havermout, de pompoenpitten en het kokospoeder toe, gevolgd door de suiker en een snuif zout. Meng goed.

10

Schep alles op een ovenplaat en bak de granola 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin ziet.

TIPSchep de granola af en toe om.
11

Haal de citroenverbena en de citroenschil uit de compote. Schep de compote in een propere weckbokaal en laat even afkoelen.

100 g Gedroogde abrikozen
12

Snijd de gedroogde abrikozen in blokjes en meng ze onder een deel van de gebakken granola. Bewaar de rest van de granola in een hersluitbare pot.

200 g platte kaas
13

Schep wat plattekaas in een kom en doe er enkele lepels abrikozencompote bij. Werk af met de krokante granola.