dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm (thumbnail)Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

40m
18
-
1.6K
Recepten

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

In dit gerecht zitten klassieke smaken verpakt in een modern jasje. De bavarois van geitenkaas neemt je meteen terug naar de jaren 80. In combinatie met de gerookte zalm en de gegrilde asperges, is dit voorgerecht een echte lentetopper!
Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm (thumbnail)Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

40m
18
-
1.6K
Recepten

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

In dit gerecht zitten klassieke smaken verpakt in een modern jasje. De bavarois van geitenkaas neemt je meteen terug naar de jaren 80. In combinatie met de gerookte zalm en de gegrilde asperges, is dit voorgerecht een echte lentetopper!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Brood
1 sneetje
Gelatine
2 blaadje
Witte asperges
1 bosje
Zout
Geitenkaas
250 g
Room
Room
150 g
Mierikswortelen
2 tl
Citroen
1
Peper
Rucola
Platte peterselie
0,25 bosjes
Dille
Dragon
Bieslook
0,25 bosjes
Olijfolie
Za'atar
1 snuifje
Gerookte zalm
8 plakjes
Azijn

Benodigdheden

Een grillpan, een fijnrasp, vormpjes voor de bavarois

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 blaadje gelatine
2
Week de blaadjes gelatine in koud water.
1 bosje witte asperges, zout
3
Schil de asperges en kook ze op in koud, gezouten water.
250 g geitenkaas
4
Prak de geitenkaas plat met een vork.
Room
5
Warm een scheut room op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.
2 tl mierikswortelen, 1 citroen
6
Meng de warme room onder de geitenkaas, gevolgd door de mierikswortel, de zeste van één citroen en het citroensap van een kwart van de citroen.
150 g Room, peper
7
Klop de room half op en meng ook deze onder de kaas. Kruid het geheel met peper.
8
Vul de vormpjes op met het beslag van de bavarois en laat deze verder opstijven in de koelkast.
Rucola, 0,25 bosjes platte peterselie, dille, dragon, 0,25 bosjes Bieslook
9
Neem een ruime mengkom en doe er de rucola, peterseliepluksels, dille, dragon en bieslook in.
10
Haal de asperges van het vuur als het water haar kookpunt bereikt. Laat de asperges rusten in het warme water.
1 sneetje brood, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
11
Snijd dunne sneetjes van het brood en leg ze verspreid over een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en breng op smaak met de za’atar. Schuif de sneetjes ongeveer 15 minuten de oven in.
olijfolie
12
Giet de asperges af, giet er de olijfolie over en gril ze in de grillpan.
8 plakjes gerookte zalm
13
Leg de sneetjes gerookte zalm op het bord en kruid met peper.
14
Ontvorm de bavarois en leg hem op de zalm gevolgd door de gegrilde asperges.
olijfolie, azijn
15
Breng de sla op smaak met de olijfolie en de azijn. Schik wat van de sla bij de bavarois en werk het gerecht af met het toastje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Week de blaadjes gelatine in koud water.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 blaadje gelatine
2
Week de blaadjes gelatine in koud water.
1 bosje witte asperges, zout
3
Schil de asperges en kook ze op in koud, gezouten water.
250 g geitenkaas
4
Prak de geitenkaas plat met een vork.
Room
5
Warm een scheut room op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.
2 tl mierikswortelen, 1 citroen
6
Meng de warme room onder de geitenkaas, gevolgd door de mierikswortel, de zeste van één citroen en het citroensap van een kwart van de citroen.
150 g Room, peper
7
Klop de room half op en meng ook deze onder de kaas. Kruid het geheel met peper.
8
Vul de vormpjes op met het beslag van de bavarois en laat deze verder opstijven in de koelkast.
Rucola, 0,25 bosjes platte peterselie, dille, dragon, 0,25 bosjes Bieslook
9
Neem een ruime mengkom en doe er de rucola, peterseliepluksels, dille, dragon en bieslook in.
10
Haal de asperges van het vuur als het water haar kookpunt bereikt. Laat de asperges rusten in het warme water.
1 sneetje brood, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
11
Snijd dunne sneetjes van het brood en leg ze verspreid over een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en breng op smaak met de za’atar. Schuif de sneetjes ongeveer 15 minuten de oven in.
olijfolie
12
Giet de asperges af, giet er de olijfolie over en gril ze in de grillpan.
8 plakjes gerookte zalm
13
Leg de sneetjes gerookte zalm op het bord en kruid met peper.
14
Ontvorm de bavarois en leg hem op de zalm gevolgd door de gegrilde asperges.
olijfolie, azijn
15
Breng de sla op smaak met de olijfolie en de azijn. Schik wat van de sla bij de bavarois en werk het gerecht af met het toastje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Week de blaadjes gelatine in koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm (thumbnail)Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm
4 personen
40m
Ingrediënten
Gelatine
2 blaadje
Witte asperges
1 bosje
Zout
Geitenkaas
250 g
Room
Room
150 g
Mierikswortelen
2 tl
Citroen
1
Peper
Rucola
Platte peterselie
0,25 bosjes
Dille
Dragon
Bieslook
0,25 bosjes
Brood
1 sneetje
Olijfolie
Za'atar
1 snuifje
Gerookte zalm
8 plakjes
Azijn

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

In dit gerecht zitten klassieke smaken verpakt in een modern jasje. De bavarois van geitenkaas neemt je meteen terug naar de jaren 80. In combinatie met de gerookte zalm en de gegrilde asperges, is dit voorgerecht een echte lentetopper!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 blaadje gelatine
2
Week de blaadjes gelatine in koud water.
1 bosje witte asperges, zout
3
Schil de asperges en kook ze op in koud, gezouten water.
250 g geitenkaas
4
Prak de geitenkaas plat met een vork.
Room
5
Warm een scheut room op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.
2 tl mierikswortelen, 1 citroen
6
Meng de warme room onder de geitenkaas, gevolgd door de mierikswortel, de zeste van één citroen en het citroensap van een kwart van de citroen.
150 g Room, peper
7
Klop de room half op en meng ook deze onder de kaas. Kruid het geheel met peper.
8
Vul de vormpjes op met het beslag van de bavarois en laat deze verder opstijven in de koelkast.
Rucola, 0,25 bosjes platte peterselie, dille, dragon, 0,25 bosjes Bieslook
9
Neem een ruime mengkom en doe er de rucola, peterseliepluksels, dille, dragon en bieslook in.
10
Haal de asperges van het vuur als het water haar kookpunt bereikt. Laat de asperges rusten in het warme water.
1 sneetje brood, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
11
Snijd dunne sneetjes van het brood en leg ze verspreid over een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en breng op smaak met de za’atar. Schuif de sneetjes ongeveer 15 minuten de oven in.
olijfolie
12
Giet de asperges af, giet er de olijfolie over en gril ze in de grillpan.
8 plakjes gerookte zalm
13
Leg de sneetjes gerookte zalm op het bord en kruid met peper.
14
Ontvorm de bavarois en leg hem op de zalm gevolgd door de gegrilde asperges.
olijfolie, azijn
15
Breng de sla op smaak met de olijfolie en de azijn. Schik wat van de sla bij de bavarois en werk het gerecht af met het toastje.