Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2 blaadje gelatine
2

Week de blaadjes gelatine in koud water.

1 bosje witte asperges, zout
3

Schil de asperges en kook ze op in koud, gezouten water.

250 g geitenkaas
4

Prak de geitenkaas plat met een vork.

Room
5

Warm een scheut room op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op.

2 tl mierikswortelen, 1 citroen
6

Meng de warme room onder de geitenkaas, gevolgd door de mierikswortel, de zeste van één citroen en het citroensap van een kwart van de citroen.

150 g Room, peper
7

Klop de room half op en meng ook deze onder de kaas. Kruid het geheel met peper.

8

Vul de vormpjes op met het beslag van de bavarois en laat deze verder opstijven in de koelkast.

Rucola, 0,25 bosjes platte peterselie, dille, dragon, 0,25 bosjes Bieslook
9

Neem een ruime mengkom en doe er de rucola, peterseliepluksels, dille, dragon en bieslook in.

10

Haal de asperges van het vuur als het water haar kookpunt bereikt. Laat de asperges rusten in het warme water.

1 sneetje Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, olijfolie, 1 snuifje Za'atar
11

Snijd dunne sneetjes van het brood en leg ze verspreid over een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en breng op smaak met de za’atar. Schuif de sneetjes ongeveer 15 minuten de oven in.

olijfolie
12

Giet de asperges af, giet er de olijfolie over en gril ze in de grillpan.

8 plakjes gerookte zalm
13

Leg de sneetjes gerookte zalm op het bord en kruid met peper.

14

Ontvorm de bavarois en leg hem op de zalm gevolgd door de gegrilde asperges.

olijfolie, azijn
15

Breng de sla op smaak met de olijfolie en de azijn. Schik wat van de sla bij de bavarois en werk het gerecht af met het toastje.