Hummus van zoete aardappel, konijn en coleslaw
Hummus van zoete aardappel, konijn en coleslaw
Ingrediënten
4 personen
Kikkererwten
1 blik
Zout
Zoete aardappelen
1
Look
1 teentje
Tijm
1 takje
Mayonaise
2 el
Griekse yoghurt
2 el
Currypoeder
2 snuifjes
Kurkumapoeder
2 snuifjes
Appelazijn
2 scheutjes
Wortels
200 g
Witte kolen
200 g
Lente-uien
Appel
1
Tahin pasta
1 tl
Sambal
1 tl
Limoen
1
Olijfolie
1 scheutje
Paprikapoeder
2 snuifjes
Komijnpoeder
1 snuifje
Peper
Gedroogde abrikozen
handvol
Koriander
Konijnenfilets
400 g
Ei
1
Panko
100 g
Krokante uitjes
100 g
Benodigdheden
Blender, een blender, spiesjes optioneel, een groot bord of serveerschaal, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De hummus en de coleslaw met currydressing
1 blik Kikkererwten, zout
1
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en warm ze op in kokend water. Voeg een snuif zout toe.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Zoete aardappelen
2
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Gaar ze mee in het kokende water van de kikkererwten.
1 teentje Look, 1 takje tijm
3
Pel een teentje look en pluk een takje tijm. Leg ze mee in het kokende water.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 scheutje appelazijn
4
Neem een grote mengkom en doe er de mayonaise, yoghurt, kurkuma, curry en appelazijn in. Meng tot je een mooie, gele currydressing hebt.
200 g Wortels, 200 g Witte kolen
5
Leg de geraspte wortelen en geraspte witte kool bovenop de dressing.
lente-uien
6
Snipper de lente-ui fijn en doe ze bij de coleslaw.
1 appel
7
Was de appel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Doe ze ook bij de salade en meng alles goed onder elkaar.
8
Giet de kikkererwten en zoete aardappelblokjes af en vis het takje tijm eruit. Spoel alles onder koud water en laat afkoelen.
1 el Griekse yoghurt, 1 tl tahin pasta, 1 tl sambal, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder
9
Schep de kikkererwten en zoete aardappel in de blender samen met de yoghurt, tahin en sambal (optioneel). Voeg ook het limoensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder en zout. Mix alles fijn tot een gladde hummus en kruid eventueel nog wat bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, 1 scheutje appelazijn, handvol Gedroogde abrikozen, koriander, 0,5 limoenen
10
Snijd de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Snipper de koriander fijn. Meng ze samen met een lekje appelazijn, de rest van het limoensap en wat peper onder de coleslaw.
Het gebakken konijn
400 g konijnenfilets
11
Ontvlies de konijnenfilets en snijd ze in kleine porties. Jeroen verdeelt elke filet in drie.
1 ei, 100 g panko, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
12
Klop een ei los in een lage schaal. Vul een andere schaal met panko en meng er wat currypoeder, kurkuma en paprikapoeder onder. Haal de stukken konijn eerst door het ei en paneer ze daarna in de gekruide panko.
13
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de gepaneerde konijnenstukjes in de hete vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.
De afwerking
100 g krokante uitjes
14
Schep de hummus in het midden van een groot bord en strijk het open met een lepel. Verdeel er de coleslaw over en schik de stukjes krokant gebakken konijn rondomrond. Werk af met wat krokante uitjes en fijngesnipperde koriander. Hier zullen je gasten van smullen!
De hummus en de coleslaw met currydressing
1 blik Kikkererwten, zout
1
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en warm ze op in kokend water. Voeg een snuif zout toe.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Zoete aardappelen
2
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Gaar ze mee in het kokende water van de kikkererwten.
1 teentje Look, 1 takje tijm
3
Pel een teentje look en pluk een takje tijm. Leg ze mee in het kokende water.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 scheutje appelazijn
4
Neem een grote mengkom en doe er de mayonaise, yoghurt, kurkuma, curry en appelazijn in. Meng tot je een mooie, gele currydressing hebt.
200 g Wortels, 200 g Witte kolen
5
Leg de geraspte wortelen en geraspte witte kool bovenop de dressing.
lente-uien
6
Snipper de lente-ui fijn en doe ze bij de coleslaw.
1 appel
7
Was de appel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Doe ze ook bij de salade en meng alles goed onder elkaar.
8
Giet de kikkererwten en zoete aardappelblokjes af en vis het takje tijm eruit. Spoel alles onder koud water en laat afkoelen.
1 el Griekse yoghurt, 1 tl tahin pasta, 1 tl sambal, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder
9
Schep de kikkererwten en zoete aardappel in de blender samen met de yoghurt, tahin en sambal (optioneel). Voeg ook het limoensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder en zout. Mix alles fijn tot een gladde hummus en kruid eventueel nog wat bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, 1 scheutje appelazijn, handvol Gedroogde abrikozen, koriander, 0,5 limoenen
10
Snijd de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Snipper de koriander fijn. Meng ze samen met een lekje appelazijn, de rest van het limoensap en wat peper onder de coleslaw.
Het gebakken konijn
400 g konijnenfilets
11
Ontvlies de konijnenfilets en snijd ze in kleine porties. Jeroen verdeelt elke filet in drie.
1 ei, 100 g panko, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
12
Klop een ei los in een lage schaal. Vul een andere schaal met panko en meng er wat currypoeder, kurkuma en paprikapoeder onder. Haal de stukken konijn eerst door het ei en paneer ze daarna in de gekruide panko.
13
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de gepaneerde konijnenstukjes in de hete vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.
De afwerking
100 g krokante uitjes
14
Schep de hummus in het midden van een groot bord en strijk het open met een lepel. Verdeel er de coleslaw over en schik de stukjes krokant gebakken konijn rondomrond. Werk af met wat krokante uitjes en fijngesnipperde koriander. Hier zullen je gasten van smullen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Kikkererwten
1 blik
Zout
Zoete aardappelen
1
Look
1 teentje
Tijm
1 takje
Mayonaise
2 el
Griekse yoghurt
2 el
Currypoeder
2 snuifjes
Kurkumapoeder
2 snuifjes
Appelazijn
2 scheutjes
Wortels
200 g
Witte kolen
200 g
Lente-uien
Appel
1
Tahin pasta
1 tl
Sambal
1 tl
Limoen
1
Olijfolie
1 scheutje
Paprikapoeder
2 snuifjes
Komijnpoeder
1 snuifje
Peper
Gedroogde abrikozen
handvol
Koriander
Konijnenfilets
400 g
Ei
1
Panko
100 g
Krokante uitjes
100 g
Hummus van zoete aardappel, konijn en coleslaw
Hippe restaurants maar ook broodjeszaken zetten steeds vaker bereidingen met kikkererwten en zoete aardappel op hun menu. Jeroen combineert beide ingrediënten in een zachte hummus van zoete aardappel. Ook de rest van het bord blijft in de Oosterse sfeer: een coleslaw met currydressing en krokant gebakken stukjes konijn.Tip: steek de stukjes gebakken konijn op een spiesje om er een origineel aperitiefhapje van te maken.Instructies
De hummus en de coleslaw met currydressing
1 blik Kikkererwten, zout
1
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en warm ze op in kokend water. Voeg een snuif zout toe.
1 Zoete aardappelen
2
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Gaar ze mee in het kokende water van de kikkererwten.
1 teentje Look, 1 takje tijm
3
Pel een teentje look en pluk een takje tijm. Leg ze mee in het kokende water.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 scheutje appelazijn
4
Neem een grote mengkom en doe er de mayonaise, yoghurt, kurkuma, curry en appelazijn in. Meng tot je een mooie, gele currydressing hebt.
200 g Wortels, 200 g Witte kolen
5
Leg de geraspte wortelen en geraspte witte kool bovenop de dressing.
lente-uien
6
Snipper de lente-ui fijn en doe ze bij de coleslaw.
1 appel
7
Was de appel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Doe ze ook bij de salade en meng alles goed onder elkaar.
8
Giet de kikkererwten en zoete aardappelblokjes af en vis het takje tijm eruit. Spoel alles onder koud water en laat afkoelen.
1 el Griekse yoghurt, 1 tl tahin pasta, 1 tl sambal, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder
9
Schep de kikkererwten en zoete aardappel in de blender samen met de yoghurt, tahin en sambal (optioneel). Voeg ook het limoensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder en zout. Mix alles fijn tot een gladde hummus en kruid eventueel nog wat bij.
peper, 1 scheutje appelazijn, handvol Gedroogde abrikozen, koriander, 0,5 limoenen
10
Snijd de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Snipper de koriander fijn. Meng ze samen met een lekje appelazijn, de rest van het limoensap en wat peper onder de coleslaw.
Het gebakken konijn
400 g konijnenfilets
11
Ontvlies de konijnenfilets en snijd ze in kleine porties. Jeroen verdeelt elke filet in drie.
1 ei, 100 g panko, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
12
Klop een ei los in een lage schaal. Vul een andere schaal met panko en meng er wat currypoeder, kurkuma en paprikapoeder onder. Haal de stukken konijn eerst door het ei en paneer ze daarna in de gekruide panko.
13
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de gepaneerde konijnenstukjes in de hete vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.
De afwerking
100 g krokante uitjes
14
Schep de hummus in het midden van een groot bord en strijk het open met een lepel. Verdeel er de coleslaw over en schik de stukjes krokant gebakken konijn rondomrond. Werk af met wat krokante uitjes en fijngesnipperde koriander. Hier zullen je gasten van smullen!