Instructies
4 personen
De hummus en de coleslaw met currydressing
1 blik Kikkererwten, zout
1
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en warm ze op in kokend water. Voeg een snuif zout toe.
1 Zoete aardappelen
2
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Gaar ze mee in het kokende water van de kikkererwten.
1 teentje Look, 1 takje tijm
3
Pel een teentje look en pluk een takje tijm. Leg ze mee in het kokende water.
2 el mayonaise, 1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 scheutje appelazijn
4
Neem een grote mengkom en doe er de mayonaise, yoghurt, kurkuma, curry en appelazijn in. Meng tot je een mooie, gele currydressing hebt.
200 g Wortels, 200 g Witte kolen
5
Leg de geraspte wortelen en geraspte witte kool bovenop de dressing.
lente-uien
6
Snipper de lente-ui fijn en doe ze bij de coleslaw.
1 appel
7
Was de appel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Doe ze ook bij de salade en meng alles goed onder elkaar.
8
Giet de kikkererwten en zoete aardappelblokjes af en vis het takje tijm eruit. Spoel alles onder koud water en laat afkoelen.
1 el Griekse yoghurt, 1 tl tahin pasta, 1 tl sambal, 0,5 limoenen, 1 scheutje olijfolie, zout, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder
9
Schep de kikkererwten en zoete aardappel in de blender samen met de yoghurt, tahin en sambal (optioneel). Voeg ook het limoensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met komijn, paprikapoeder en zout. Mix alles fijn tot een gladde hummus en kruid eventueel nog wat bij.
peper, 1 scheutje appelazijn, handvol Gedroogde abrikozen, koriander, 0,5 limoenen
10
Snijd de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Snipper de koriander fijn. Meng ze samen met een lekje appelazijn, de rest van het limoensap en wat peper onder de coleslaw.
Het gebakken konijn
400 g konijnenfilets
11
Ontvlies de konijnenfilets en snijd ze in kleine porties. Jeroen verdeelt elke filet in drie.
1 ei, 100 g panko, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
12
Klop een ei los in een lage schaal. Vul een andere schaal met panko en meng er wat currypoeder, kurkuma en paprikapoeder onder. Haal de stukken konijn eerst door het ei en paneer ze daarna in de gekruide panko.
13
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de gepaneerde konijnenstukjes in de hete vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.
De afwerking
100 g krokante uitjes
14