dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’  en bladerdeeggebak (thumbnail)Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’  en bladerdeeggebak

Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak

25m
14
-
2K
Recepten

Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak

Een koud voorgerecht met zalm, zure room en bladerdeeggebak.
Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’  en bladerdeeggebak (thumbnail)Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’  en bladerdeeggebak

Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak

25m
14
-
2K
Recepten

Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak

Een koud voorgerecht met zalm, zure room en bladerdeeggebak.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Gerookte zalm
12 sneetjes
Bladerdeeg
1
Kappertjes
2 el
Zure augurken
4
Kervel
Bieslook
Citroenen
0,5
Zure room
0,1 l
Mierikswortel pasta
1 tl
Witte sesamzaadjes
25 g
Zwarte sesamzaadjes
25 g
Peper
Zout
Eieren
3

Benodigdheden

Een borsteltje, een vel bakpapier of een bakmatje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

‘Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak’

12 sneetjes gerookte zalm, 1 bladerdeeg, 2 el kappertjes, 4 zure augurken, kervel, Bieslook, 0,5 citroenen, 0,1 l Zure room, 1 tl mierikswortel pasta, 25 g witte sesamzaadjes, 25 g zwarte sesamzaadjes, peper, zout, 3 eieren
1
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm het toestel voor tot 180°C.
2
Snij het vel bladerdeeg in gelijke repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze op een vel bakpapier of een bakmatje, op een vlakke ovenplaat.
3
Klop een eierdooier los, samen met een klein scheutje water. Strijk de repen bladerdeeg in met het mengsel. (doreren)
4
Strooi een mix van witte en zwarte sesamzaadjes over de repen deeg, en schuif ze in de oven va 180°C. Bak de repen bladerdeeg met sesam goudbruin krokant.
5
Kook de andere eieren hard en koel ze nadien in koud water. Pel de eieren en prak ze matig fijn met een vork.
6
Schep de zure room in een schaaltje. Voeg de mierikswortelpasta toe, wat vers citroensap, peper van de molen en een snuif zout.
7
Snij de zure augurken in schijfjes.
8
Schik op elk bord enkele plakjes gerookte zalm. Verdeel er wat geprakte eieren over en toefjes zure room met mierikswortel.
9
Breek de repen krokant bladerdeeg in hapklare stukken en verdeel er enkele over ieders bord.
10
Werk de borden af met enkele schijfjes zure augurk, kappertjes, pluksels kervel en grof gesneden sprieten bieslook.
1
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm het toestel voor tot 180°C.
2
Snij het vel bladerdeeg in gelijke repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze op een vel bakpapier of een bakmatje, op een vlakke ovenplaat.

Instructies

‘Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak’

12 sneetjes gerookte zalm, 1 bladerdeeg, 2 el kappertjes, 4 zure augurken, kervel, Bieslook, 0,5 citroenen, 0,1 l Zure room, 1 tl mierikswortel pasta, 25 g witte sesamzaadjes, 25 g zwarte sesamzaadjes, peper, zout, 3 eieren
1
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm het toestel voor tot 180°C.
2
Snij het vel bladerdeeg in gelijke repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze op een vel bakpapier of een bakmatje, op een vlakke ovenplaat.
3
Klop een eierdooier los, samen met een klein scheutje water. Strijk de repen bladerdeeg in met het mengsel. (doreren)
4
Strooi een mix van witte en zwarte sesamzaadjes over de repen deeg, en schuif ze in de oven va 180°C. Bak de repen bladerdeeg met sesam goudbruin krokant.
5
Kook de andere eieren hard en koel ze nadien in koud water. Pel de eieren en prak ze matig fijn met een vork.
6
Schep de zure room in een schaaltje. Voeg de mierikswortelpasta toe, wat vers citroensap, peper van de molen en een snuif zout.
7
Snij de zure augurken in schijfjes.
8
Schik op elk bord enkele plakjes gerookte zalm. Verdeel er wat geprakte eieren over en toefjes zure room met mierikswortel.
9
Breek de repen krokant bladerdeeg in hapklare stukken en verdeel er enkele over ieders bord.
10
Werk de borden af met enkele schijfjes zure augurk, kappertjes, pluksels kervel en grof gesneden sprieten bieslook.
1
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm het toestel voor tot 180°C.
2
Snij het vel bladerdeeg in gelijke repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze op een vel bakpapier of een bakmatje, op een vlakke ovenplaat.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’  en bladerdeeggebak (thumbnail)Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’  en bladerdeeggebak
4 personen
25m
Ingrediënten
Gerookte zalm
12 sneetjes
Bladerdeeg
1
Kappertjes
2 el
Zure augurken
4
Kervel
Bieslook
Citroenen
0,5
Zure room
0,1 l
Mierikswortel pasta
1 tl
Witte sesamzaadjes
25 g
Zwarte sesamzaadjes
25 g
Peper
Zout
Eieren
3

Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak

Een koud voorgerecht met zalm, zure room en bladerdeeggebak.
Instructies

‘Gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak’

12 sneetjes gerookte zalm, 1 bladerdeeg, 2 el kappertjes, 4 zure augurken, kervel, Bieslook, 0,5 citroenen, 0,1 l Zure room, 1 tl mierikswortel pasta, 25 g witte sesamzaadjes, 25 g zwarte sesamzaadjes, peper, zout, 3 eieren
1
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm het toestel voor tot 180°C.
2
Snij het vel bladerdeeg in gelijke repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze op een vel bakpapier of een bakmatje, op een vlakke ovenplaat.
3
Klop een eierdooier los, samen met een klein scheutje water. Strijk de repen bladerdeeg in met het mengsel. (doreren)
4
Strooi een mix van witte en zwarte sesamzaadjes over de repen deeg, en schuif ze in de oven va 180°C. Bak de repen bladerdeeg met sesam goudbruin krokant.
5
Kook de andere eieren hard en koel ze nadien in koud water. Pel de eieren en prak ze matig fijn met een vork.
6
Schep de zure room in een schaaltje. Voeg de mierikswortelpasta toe, wat vers citroensap, peper van de molen en een snuif zout.
7
Snij de zure augurken in schijfjes.
8
Schik op elk bord enkele plakjes gerookte zalm. Verdeel er wat geprakte eieren over en toefjes zure room met mierikswortel.
9
Breek de repen krokant bladerdeeg in hapklare stukken en verdeel er enkele over ieders bord.
10
Werk de borden af met enkele schijfjes zure augurk, kappertjes, pluksels kervel en grof gesneden sprieten bieslook.