dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
"Caesar" sandwich (thumbnail)"Caesar" sandwich

"Caesar" sandwich

30m
16
-
2.3K
Recepten

"Caesar" sandwich

Jeroen’s versie van een Caesar salad geserveerd op een sneetje geroosterd brood. Een snelle en gezonde lunch voor de échte lekkerbekken.
"Caesar" sandwich (thumbnail)"Caesar" sandwich

"Caesar" sandwich

30m
16
-
2.3K
Recepten

"Caesar" sandwich

Jeroen’s versie van een Caesar salad geserveerd op een sneetje geroosterd brood. Een snelle en gezonde lunch voor de échte lekkerbekken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Romeinse sla
0,5
Eieren
3
Eierdooiers
2
Mosterd
1 tl
Kappertjes
2 tl
Rode chilipepers
0,5
Look
1 teentje
Miso pasta
2 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Dragonazijn
Arachideolie
0,3 l
Yoghurt
3 el
Limoenen
0,5
Olijfolie
Seitan
400 g
Sjalotten
1
Parmezaanse kaas
100 g

Benodigdheden

Een grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 Romeinse sla
1
Laat een grillpan warm worden op het vuur. Kuis en was de Romeinse sla en laat hem uitlekken. Scheur hem in stukken.
3 eieren
2
Breng een kleine pot water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten hard.
2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 2 tl kappertjes, 0,5 rode chilipepers, 0,5 teentjes Look, 2 tl miso pasta, 1 scheutje dragonazijn
3
Doe de eierdooiers met de mosterd, de kappertjes, de fijngesneden chilipeper, het fijngesneden teentje look, de miso pasta en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,3 l arachideolie
4
Voeg er de arachideolie in een straaltje aan toe en maak intussen een op- en neerwaartse beweging met je mixer tot je een stevige mayonaise bekomt.
3 el Yoghurt, 0,5 limoenen
5
Voeg er de yoghurt en het limoensap aan toe. Zet er de mixer kort in. Houd de dressing even apart.
olijfolie
6
Zet een steelpannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.
7
Spoel de gekookte eieren onder koud water en laat even rusten.
olijfolie, 0,5 teentjes Look
8
Neem een sneetje brood, wrijf beide kanten in met wat olijfolie en de andere helft van het teentje look. Gril de toast aan beide kanten in de grillpan.
9
Verwarm de oven voor op 200°C.
400 g seitan
10
Bak de reepjes seitan krokant in de hete vetstof.
11
Laat de toast verder krokant worden in de oven.
12
Pel de eieren en plet ze met een vork in een mengkommetje.
1 Sjalotten, dragonazijn
13
Snijd de sjalot in flinterdunne ringen en leg ze in een mengkommetje met wat dragonazijn.
14
Haal de krokante toast uit de oven en leg op een bord. Leg er enkele blaadjes sla op gevolgd door enkele reepjes gebakken seitan, flink wat dressing, de geplette eieren en enkele sjalotringen.
100 g Parmezaanse kaas
15
Haal met een dunschiller krullen van de parmezaan. Werk de toast af met de parmezaankrullen.
1
Laat een grillpan warm worden op het vuur. Kuis en was de Romeinse sla en laat hem uitlekken. Scheur hem in stukken.
2
Breng een kleine pot water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten hard.

Instructies

0,5 Romeinse sla
1
Laat een grillpan warm worden op het vuur. Kuis en was de Romeinse sla en laat hem uitlekken. Scheur hem in stukken.
3 eieren
2
Breng een kleine pot water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten hard.
2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 2 tl kappertjes, 0,5 rode chilipepers, 0,5 teentjes Look, 2 tl miso pasta, 1 scheutje dragonazijn
3
Doe de eierdooiers met de mosterd, de kappertjes, de fijngesneden chilipeper, het fijngesneden teentje look, de miso pasta en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,3 l arachideolie
4
Voeg er de arachideolie in een straaltje aan toe en maak intussen een op- en neerwaartse beweging met je mixer tot je een stevige mayonaise bekomt.
3 el Yoghurt, 0,5 limoenen
5
Voeg er de yoghurt en het limoensap aan toe. Zet er de mixer kort in. Houd de dressing even apart.
olijfolie
6
Zet een steelpannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.
7
Spoel de gekookte eieren onder koud water en laat even rusten.
olijfolie, 0,5 teentjes Look
8
Neem een sneetje brood, wrijf beide kanten in met wat olijfolie en de andere helft van het teentje look. Gril de toast aan beide kanten in de grillpan.
9
Verwarm de oven voor op 200°C.
400 g seitan
10
Bak de reepjes seitan krokant in de hete vetstof.
11
Laat de toast verder krokant worden in de oven.
12
Pel de eieren en plet ze met een vork in een mengkommetje.
1 Sjalotten, dragonazijn
13
Snijd de sjalot in flinterdunne ringen en leg ze in een mengkommetje met wat dragonazijn.
14
Haal de krokante toast uit de oven en leg op een bord. Leg er enkele blaadjes sla op gevolgd door enkele reepjes gebakken seitan, flink wat dressing, de geplette eieren en enkele sjalotringen.
100 g Parmezaanse kaas
15
Haal met een dunschiller krullen van de parmezaan. Werk de toast af met de parmezaankrullen.
1
Laat een grillpan warm worden op het vuur. Kuis en was de Romeinse sla en laat hem uitlekken. Scheur hem in stukken.
2
Breng een kleine pot water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten hard.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
"Caesar" sandwich (thumbnail)"Caesar" sandwich
4 personen
30m
Ingrediënten
Romeinse sla
0,5
Eieren
3
Eierdooiers
2
Mosterd
1 tl
Kappertjes
2 tl
Rode chilipepers
0,5
Look
1 teentje
Miso pasta
2 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Dragonazijn
Arachideolie
0,3 l
Yoghurt
3 el
Limoenen
0,5
Olijfolie
Seitan
400 g
Sjalotten
1
Parmezaanse kaas
100 g

"Caesar" sandwich

Jeroen’s versie van een Caesar salad geserveerd op een sneetje geroosterd brood. Een snelle en gezonde lunch voor de échte lekkerbekken.
Instructies
0,5 Romeinse sla
1
Laat een grillpan warm worden op het vuur. Kuis en was de Romeinse sla en laat hem uitlekken. Scheur hem in stukken.
3 eieren
2
Breng een kleine pot water aan de kook, kook de eieren in 8 minuten hard.
2 eierdooiers, 1 tl mosterd, 2 tl kappertjes, 0,5 rode chilipepers, 0,5 teentjes Look, 2 tl miso pasta, 1 scheutje dragonazijn
3
Doe de eierdooiers met de mosterd, de kappertjes, de fijngesneden chilipeper, het fijngesneden teentje look, de miso pasta en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,3 l arachideolie
4
Voeg er de arachideolie in een straaltje aan toe en maak intussen een op- en neerwaartse beweging met je mixer tot je een stevige mayonaise bekomt.
3 el Yoghurt, 0,5 limoenen
5
Voeg er de yoghurt en het limoensap aan toe. Zet er de mixer kort in. Houd de dressing even apart.
olijfolie
6
Zet een steelpannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.
7
Spoel de gekookte eieren onder koud water en laat even rusten.
olijfolie, 0,5 teentjes Look
8
Neem een sneetje brood, wrijf beide kanten in met wat olijfolie en de andere helft van het teentje look. Gril de toast aan beide kanten in de grillpan.
9
Verwarm de oven voor op 200°C.
400 g seitan
10
Bak de reepjes seitan krokant in de hete vetstof.
11
Laat de toast verder krokant worden in de oven.
12
Pel de eieren en plet ze met een vork in een mengkommetje.
1 Sjalotten, dragonazijn
13
Snijd de sjalot in flinterdunne ringen en leg ze in een mengkommetje met wat dragonazijn.
14
Haal de krokante toast uit de oven en leg op een bord. Leg er enkele blaadjes sla op gevolgd door enkele reepjes gebakken seitan, flink wat dressing, de geplette eieren en enkele sjalotringen.
100 g Parmezaanse kaas
15
Haal met een dunschiller krullen van de parmezaan. Werk de toast af met de parmezaankrullen.