Wraps met falafel 'halfpikant' en chopped salad
Wraps met falafel 'halfpikant' en chopped salad
Volkorenwraps met grof gesneden salade, verse falafel, verbrokkelde fetakaas en een pittige looksaus.
Wraps met falafel 'halfpikant' en chopped salad
Wraps met falafel 'halfpikant' en chopped salad
Volkorenwraps met grof gesneden salade, verse falafel, verbrokkelde fetakaas en een pittige looksaus.
Ingrediënten
4 personen
Gedroogde kikkererwten1 nacht geweekt
500 g
Rode uien
0,5
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Sesamolie
1 scheutje
Chiliflakes
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Ijsbergsla
0,25
Rode uien
0,5
Fijngesneden wortel en witte kool150 gr
1 zakje
Radijzen
0,5 bosjes
Komkommers
0,5
Yoghurt
4 el
Look
1 teentje
Sriracha
1 el
Mayonaise
2 el
Tandoorikruiden
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Fetakaas
200 g
Volkorenwraps
Benodigdheden
Friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 rode uien, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
1
Snijd de rode ui, de chilipeper en de look grof en mix ze kort.
500 g gedroogde kikkererwten (1 nacht geweekt)
2
Giet de kikkererwten af en doe ze in de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Za'atar
3
Voeg er een scheut sesamolie, een goede snuif zout en wat chiliflakes aan toe. Breng op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en za’atar.
4
Laat de friteuse opwarmen tot 180 °C.
1 zakje fijngesneden wortel en witte kool (150 gr)
5
Doe de witte kool en wortelen in een kom.
0,25 ijsbergsla
6
Snipper de ijsbergsla fijn en doe hem erbij.
0,5 komkommers, 0,5 rode uien, 0,5 bosjes radijzen
7
Snijd de komkommer, de rode ui en de radijzen fijn en meng ze onder de salade.
8
Breng de salade op smaak met wat olijfolie en witte wijnazijn en meng alles onder elkaar.
4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kippenkruiden, 1 teentje Look
9
Meng de yoghurt met de mayonaise, de sriracha, de tandoorikruiden, de kippenkruiden en een snuif zout en rasp er de look bij.
10
Vorm balletjes van het kikkererwtenbeslag en frituur ze in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Volkorenwraps
11
Bak de volkorenwraps kort in een pan en schep er wat sla op.
200 g Fetakaas
12
Leg de falafels op de sla, verkruimel er wat feta over en lepel de saus erover. Werk af met wat extra sriracha.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,5 rode uien, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
1
Snijd de rode ui, de chilipeper en de look grof en mix ze kort.
500 g gedroogde kikkererwten (1 nacht geweekt)
2
Giet de kikkererwten af en doe ze in de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Za'atar
3
Voeg er een scheut sesamolie, een goede snuif zout en wat chiliflakes aan toe. Breng op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en za’atar.
4
Laat de friteuse opwarmen tot 180 °C.
1 zakje fijngesneden wortel en witte kool (150 gr)
5
Doe de witte kool en wortelen in een kom.
0,25 ijsbergsla
6
Snipper de ijsbergsla fijn en doe hem erbij.
0,5 komkommers, 0,5 rode uien, 0,5 bosjes radijzen
7
Snijd de komkommer, de rode ui en de radijzen fijn en meng ze onder de salade.
8
Breng de salade op smaak met wat olijfolie en witte wijnazijn en meng alles onder elkaar.
4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kippenkruiden, 1 teentje Look
9
Meng de yoghurt met de mayonaise, de sriracha, de tandoorikruiden, de kippenkruiden en een snuif zout en rasp er de look bij.
10
Vorm balletjes van het kikkererwtenbeslag en frituur ze in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Volkorenwraps
11
Bak de volkorenwraps kort in een pan en schep er wat sla op.
200 g Fetakaas
12
Leg de falafels op de sla, verkruimel er wat feta over en lepel de saus erover. Werk af met wat extra sriracha.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Gedroogde kikkererwten1 nacht geweekt
500 g
Rode uien
0,5
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Sesamolie
1 scheutje
Chiliflakes
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Ijsbergsla
0,25
Rode uien
0,5
Fijngesneden wortel en witte kool150 gr
1 zakje
Radijzen
0,5 bosjes
Komkommers
0,5
Yoghurt
4 el
Look
1 teentje
Sriracha
1 el
Mayonaise
2 el
Tandoorikruiden
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Fetakaas
200 g
Volkorenwraps
Wraps met falafel 'halfpikant' en chopped salad
Volkorenwraps met grof gesneden salade, verse falafel, verbrokkelde fetakaas en een pittige looksaus.Instructies
0,5 rode uien, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
1
Snijd de rode ui, de chilipeper en de look grof en mix ze kort.
500 g gedroogde kikkererwten (1 nacht geweekt)
2
Giet de kikkererwten af en doe ze in de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Za'atar
3
Voeg er een scheut sesamolie, een goede snuif zout en wat chiliflakes aan toe. Breng op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en za’atar.
4
Laat de friteuse opwarmen tot 180 °C.
1 zakje fijngesneden wortel en witte kool (150 gr)
5
Doe de witte kool en wortelen in een kom.
0,25 ijsbergsla
6
Snipper de ijsbergsla fijn en doe hem erbij.
0,5 komkommers, 0,5 rode uien, 0,5 bosjes radijzen
7
Snijd de komkommer, de rode ui en de radijzen fijn en meng ze onder de salade.
8
Breng de salade op smaak met wat olijfolie en witte wijnazijn en meng alles onder elkaar.
4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kippenkruiden, 1 teentje Look
9
Meng de yoghurt met de mayonaise, de sriracha, de tandoorikruiden, de kippenkruiden en een snuif zout en rasp er de look bij.
10
Vorm balletjes van het kikkererwtenbeslag en frituur ze in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Volkorenwraps
11
Bak de volkorenwraps kort in een pan en schep er wat sla op.
200 g Fetakaas
12
Leg de falafels op de sla, verkruimel er wat feta over en lepel de saus erover. Werk af met wat extra sriracha.