Instructies
4 personen
0,5 rode uien, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look
1
Snijd de rode ui, de chilipeper en de look grof en mix ze kort.
500 g gedroogde kikkererwten (1 nacht geweekt)
2
Giet de kikkererwten af en doe ze in de blender.
1 scheutje sesamolie, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Za'atar
3
Voeg er een scheut sesamolie, een goede snuif zout en wat chiliflakes aan toe. Breng op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en za’atar.
4
Laat de friteuse opwarmen tot 180 °C.
1 zakje fijngesneden wortel en witte kool (150 gr)
5
Doe de witte kool en wortelen in een kom.
0,25 ijsbergsla
6
Snipper de ijsbergsla fijn en doe hem erbij.
0,5 komkommers, 0,5 rode uien, 0,5 bosjes radijzen
7
Snijd de komkommer, de rode ui en de radijzen fijn en meng ze onder de salade.
8
Breng de salade op smaak met wat olijfolie en witte wijnazijn en meng alles onder elkaar.
4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el sriracha, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje kippenkruiden, 1 teentje Look
9
Meng de yoghurt met de mayonaise, de sriracha, de tandoorikruiden, de kippenkruiden en een snuif zout en rasp er de look bij.
10
Vorm balletjes van het kikkererwtenbeslag en frituur ze in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Volkorenwraps
11
Bak de volkorenwraps kort in een pan en schep er wat sla op.
200 g Fetakaas
12