Wrap met krokante kip en Thaise salade

Sophie uit Huldenberg nodigt haar buurvrouwen uit om te klinken op de zomer. Jeroen maakt een snelle en simpele snack klaar voor de dames in de vorm van een gegrilde wrap met kip en Thaise salade. Het krokant korstje van panko en paneermeel rond de kip past perfect bij de zoetzure smaak van de mangosalade. Eens alles in de tortilla zit wordt die nog kort gegrild op de barbecue. Een heerlijk zomers hapje dat je perfect uit het vuistje kan eten!

Ingrediënten

  • 1 Romeinse sla
  • 100 g sojascheuten
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 2 wortel
  • enkele takjes koriander
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode chilipeper
  • enkele takjes munt
  • 1 limoen
  • 2 eetlepel sesamolie
  • een scheutje olijfolie
  • 800 g kipfilet
  • zout
  • peper
  • een snuifje kippenkruiden
  • 80 g panko
  • 80 g paneermeel
  • 2 ei
  • sweet chilisaus
  • 8 tortillavel

Benodigdheden

  • een barbecue
  • een garde
  • een dunschiller
  • boterpapier
  • een vleeshamer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.

Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.

Pluk de blaadjes van de munt- en de koriandertakjes en meng ze onder de salade. Snijd de lente-ui en chilipeper fijn en voeg toe aan de salade. Breng op smaak met wat limoensap, sesamolie en olijfolie. Zet de afgewerkte salade even apart.

Snijd de kipfilets overlangs in plakken en leg de plakken tussen wat boterpapier. Klop de plakken kip plat tussen het papier en breng ze op smaak met peper en zout.

Meng de panko met het paneermeel onder elkaar en breng het op smaak met de kippenkruiden. Doe er de fijngesneden koriander bij.

Kluts de eieren in een schaal en haal de kip eerst door het geklutste ei en geef ze vervolgens een jasje van panko.

Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan en bak de kip krokant in de hete olie. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.

Snijd de gebakken kippenschnitzels in reepjes.

Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.

Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.

Wrap met krokante kip en Thaise salade