Instructies

4 personen
1 Romeinse sla, 100 g Sojascheuten
1

Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.

1 rode paprika, 1 mango, 2 Wortels
2

Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.

koriander, 2 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper, Munt, 1 limoen, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie
3

Pluk de blaadjes van de munt- en de koriandertakjes en meng ze onder de salade. Snijd de lente-ui en chilipeper fijn en voeg toe aan de salade. Breng op smaak met wat limoensap, sesamolie en olijfolie. Zet de afgewerkte salade even apart.

800 g kipfilets, zout, peper
4

Snijd de kipfilets overlangs in plakken en leg de plakken tussen wat boterpapier. Klop de plakken kip plat tussen het papier en breng ze op smaak met peper en zout.

1 snuifje kippenkruiden, koriander, 80 g panko, 80 g paneermeel
5

Meng de panko met het paneermeel onder elkaar en breng het op smaak met de kippenkruiden. Doe er de fijngesneden koriander bij.

2 eieren
6

Kluts de eieren in een schaal en haal de kip eerst door het geklutste ei en geef ze vervolgens een jasje van panko.

7

Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan en bak de kip krokant in de hete olie. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.

8

Snijd de gebakken kippenschnitzels in reepjes.

zoete chilisaus, 8 tortilla's
9

Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.

10

Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.