Een lauwe tortilla tjokvol groenten en een stukje gegrild konijn is de perfecte lunch. Bestrijk de wrap met een saus van sesampasta en pindakaas en ga dan verder met de rest van de ingrediënten. Snel klaar, gezond, lekker.
Ingrediënten
- 8 konijnfilet
- 0.25 witte kool
- 0.5 Chinese kool
- 5 lente-uitje
- 100 g sojascheut
- 4 kropslahart
- 0.5 teentje knoflook
- 0.5 chilipeper
- 20 g gember
- 1 citroen
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 koffielepel mirin
- 1 koffielepel sesamolie
- 1 koffielepel sojasaus
- olijfolie
- peper
- zout
- 2 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel Tahin
- 4 wrap
- 200 g pinda
- 50 g preischeut
- koriander
Benodigdheden
- een blender of hakmolen
- een grillpan
Bereiding
De wrap
Snipper de knoflook, chilipeper en gember. Doe ze in de blender met het sap van de citroen, bruine suiker, mirin, sesamolie en sojasaus. Mix tot een vinaigrette. Zeef er de kleine stukjes uit.
Snipper of rasp de witte kool en de Chinese kool. Verwijder de buitenste blaadjes van de lente-uien en snipper ze fijn. Meng de kolen met de lente-uien en de sojascheuten. Spoel alles onder koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de vliezen van de konijnfilets met een fileermes.
Kruid de filets met peper en zout en wrijf ze in met een likje olijfolie.
Laat een grillpan op een hoog vuur goed heet worden. Grill de konijnfilets aan beide kanten.
Snijd het onderste stuk van de kropslaharten en snijd ze in twee of in vier. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze in de grillpan.