Instructies

4 personen

De wrap

8 konijnfilets, 0,25 Witte kolen, 0,5 Chinese kolen, 5 lente-uien, 100 g Sojascheuten, 4 kropslaharten, 0,5 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 20 g gember, 1 citroen, 1 el bruine suiker, 1 tl mirin, 1 tl sesamolie, 1 tl sojasaus, olijfolie, peper, zout
1

Snipper de knoflook, chilipeper en gember. Doe ze in de blender met het sap van de citroen, bruine suiker, mirin, sesamolie en sojasaus. Mix tot een vinaigrette. Zeef er de kleine stukjes uit.

2

Snipper of rasp de witte kool en de Chinese kool. Verwijder de buitenste blaadjes van de lente-uien en snipper ze fijn. Meng de kolen met de lente-uien en de sojascheuten. Spoel alles onder koud water en laat goed uitlekken.

3

Snijd de vliezen van de konijnfilets met een fileermes.

TIPAls je de vliezen niet wegsnijdt, krullen de filets op tijdens het bakken. Leg de filet met het vlies naar beneden op de snijplank en trek je mes erdoor.
4

Kruid de filets met peper en zout en wrijf ze in met een likje olijfolie.

5

Laat een grillpan op een hoog vuur goed heet worden. Grill de konijnfilets aan beide kanten.

6

Snijd het onderste stuk van de kropslaharten en snijd ze in twee of in vier. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze in de grillpan.

De spread

2 el pindakaas, 1 el tahini
7

Meng de pindakaas met de tahin.

Afwerken en serveren

4 wraps, 200 g pinda's, 50 g preischeuten, koriander
8

Doe de preischeutjes bij de koolsalade en schep er de vinaigrette door.

9

Haal het konijn en de slaharten uit de grillpan.

10

Crush de pinda’s in een vijzel.

11

Verwarm een wrap in de grillpan.

12

Smeer de pindakaasspread op de wrap en verdeel er wat koolsalade over. Leg er een stukje konijn, een gegrild slahart, enkele takjes koriander en wat gecrushte pinda’s op. Rol op en serveer meteen.