Wontons gevuld met pladijs in een Thaise groentesoep
Een eenvoudige groentebouillon wordt oosters door er extra ingrediënten aan toe te voegen, zoals limoenblaadjes, citroengras en chilipeper. Daarin komen een soort ravioli gevuld met vis voor een heerlijke oosterse maaltijdsoep.
Wontons gevuld met pladijs in een Thaise groentesoep
Een eenvoudige groentebouillon wordt oosters door er extra ingrediënten aan toe te voegen, zoals limoenblaadjes, citroengras en chilipeper. Daarin komen een soort ravioli gevuld met vis voor een heerlijke oosterse maaltijdsoep.
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Gember
2 cm
Chilipeper
2,33
Citroengras
2 stengels
Koriander
1 bosje
Limoenblaadjes
4
Vissaus
1 scheutje
Chinese kolen
0,5
Rode paprika
1
Sluimererwten
100 g
Shiitake
200 g
Sojascheuten
200 g
Pladijzen
400 g
Zout
Look
0,33 teentjes
Citroenen
0,33
Wontonvel
1 pakje
Lente-uien
4 stengels
Eidooier
1
Benodigdheden
Blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
3 l groentebouillon
1
Breng de groentebouillon aan de kook. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2 cm gember, 2 chilipeper
2
Schil de gember en snijd hem in stukken. Snijd de chilipeper fijn. Doe ze bij de bouillon.
2 stengels Citroengras
3
Kneus het citroengras en doe het ook in de bouillon.
1 bosje koriander
4
Haal de blaadjes van de koriander. Doe de steeltjes bij de bouillon.
4 limoenblaadjes, 1 scheutje Vissaus
5
Voeg er de limoenblaadjes en een scheut vissaus of sojasaus aan toe. Laat trekken op een laag vuur onder deksel.
0,5 Chinese kolen
6
Snijd de Chinese kool in fijne repen en doe ze in een grote kookpot.
1 rode paprika
7
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe het bij de kool.
100 g sluimererwten, 200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
8
Snijd de sluimererwten en de shiitakes in fijne reepjes. Doe ze ook bij de groenten. Voeg er ten slotte de sojascheuten aan toe.
9
Zeef de warme bouillon bij de groenten. Laat verder garen op een zacht vuur.
De wontons
400 g pladijzen, zout, 0,33 chilipeper, 0,33 teentjes Look, 0,33 citroenen
10
Doe intussen de pladijs in de blender. Splits het ei en doe het eiwit ook in de blender. Voeg er een paar blaadjes koriander, zout, chilipeper, knoflook en citroensap aan toe. Mix het heel fijn.
1 eidooier
11
Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.
1 pakje wontonvel
12
Smeer de zijkanten van een wontonvel in met eierdooier. Leg een lepel van het vismengsel (de ‘farce’) in het midden en vouw dicht tot een driehoekje. Duw er de lucht goed uit van binnen naar buiten.
13
Houd de wontons apart.
Afwerken en serveren
14
Breng water aan de kook en laat de wontons ongeveer 10 minuten garen. Ze zijn klaar als ze bovendrijven.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 stengels lente-uien
15
Snipper de lente-uien.
16
Doe de gekookte wontons bij de soep.
17
Werk de soep af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De bouillon
3 l groentebouillon
1
Breng de groentebouillon aan de kook. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2 cm gember, 2 chilipeper
2
Schil de gember en snijd hem in stukken. Snijd de chilipeper fijn. Doe ze bij de bouillon.
2 stengels Citroengras
3
Kneus het citroengras en doe het ook in de bouillon.
1 bosje koriander
4
Haal de blaadjes van de koriander. Doe de steeltjes bij de bouillon.
4 limoenblaadjes, 1 scheutje Vissaus
5
Voeg er de limoenblaadjes en een scheut vissaus of sojasaus aan toe. Laat trekken op een laag vuur onder deksel.
0,5 Chinese kolen
6
Snijd de Chinese kool in fijne repen en doe ze in een grote kookpot.
1 rode paprika
7
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe het bij de kool.
100 g sluimererwten, 200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
8
Snijd de sluimererwten en de shiitakes in fijne reepjes. Doe ze ook bij de groenten. Voeg er ten slotte de sojascheuten aan toe.
9
Zeef de warme bouillon bij de groenten. Laat verder garen op een zacht vuur.
De wontons
400 g pladijzen, zout, 0,33 chilipeper, 0,33 teentjes Look, 0,33 citroenen
10
Doe intussen de pladijs in de blender. Splits het ei en doe het eiwit ook in de blender. Voeg er een paar blaadjes koriander, zout, chilipeper, knoflook en citroensap aan toe. Mix het heel fijn.
1 eidooier
11
Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.
1 pakje wontonvel
12
Smeer de zijkanten van een wontonvel in met eierdooier. Leg een lepel van het vismengsel (de ‘farce’) in het midden en vouw dicht tot een driehoekje. Duw er de lucht goed uit van binnen naar buiten.
13
Houd de wontons apart.
Afwerken en serveren
14
Breng water aan de kook en laat de wontons ongeveer 10 minuten garen. Ze zijn klaar als ze bovendrijven.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 stengels lente-uien
15
Snipper de lente-uien.
16
Doe de gekookte wontons bij de soep.
17
Werk de soep af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Gember
2 cm
Chilipeper
2,33
Citroengras
2 stengels
Koriander
1 bosje
Limoenblaadjes
4
Vissaus
1 scheutje
Chinese kolen
0,5
Rode paprika
1
Sluimererwten
100 g
Shiitake
200 g
Sojascheuten
200 g
Pladijzen
400 g
Zout
Look
0,33 teentjes
Citroenen
0,33
Wontonvel
1 pakje
Lente-uien
4 stengels
Eidooier
1
Wontons gevuld met pladijs in een Thaise groentesoep
Een eenvoudige groentebouillon wordt oosters door er extra ingrediënten aan toe te voegen, zoals limoenblaadjes, citroengras en chilipeper. Daarin komen een soort ravioli gevuld met vis voor een heerlijke oosterse maaltijdsoep.Instructies
De bouillon
3 l groentebouillon
1
Breng de groentebouillon aan de kook. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2 cm gember, 2 chilipeper
2
Schil de gember en snijd hem in stukken. Snijd de chilipeper fijn. Doe ze bij de bouillon.
2 stengels Citroengras
3
Kneus het citroengras en doe het ook in de bouillon.
1 bosje koriander
4
Haal de blaadjes van de koriander. Doe de steeltjes bij de bouillon.
4 limoenblaadjes, 1 scheutje Vissaus
5
Voeg er de limoenblaadjes en een scheut vissaus of sojasaus aan toe. Laat trekken op een laag vuur onder deksel.
0,5 Chinese kolen
6
Snijd de Chinese kool in fijne repen en doe ze in een grote kookpot.
1 rode paprika
7
Schil de paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes en doe het bij de kool.
100 g sluimererwten, 200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
8
Snijd de sluimererwten en de shiitakes in fijne reepjes. Doe ze ook bij de groenten. Voeg er ten slotte de sojascheuten aan toe.
9
Zeef de warme bouillon bij de groenten. Laat verder garen op een zacht vuur.
De wontons
400 g pladijzen, zout, 0,33 chilipeper, 0,33 teentjes Look, 0,33 citroenen
10
Doe intussen de pladijs in de blender. Splits het ei en doe het eiwit ook in de blender. Voeg er een paar blaadjes koriander, zout, chilipeper, knoflook en citroensap aan toe. Mix het heel fijn.
1 eidooier
11
Klop de eierdooier los met een klein scheutje water.
1 pakje wontonvel
12
Smeer de zijkanten van een wontonvel in met eierdooier. Leg een lepel van het vismengsel (de ‘farce’) in het midden en vouw dicht tot een driehoekje. Duw er de lucht goed uit van binnen naar buiten.
13
Houd de wontons apart.
Afwerken en serveren
14
Breng water aan de kook en laat de wontons ongeveer 10 minuten garen. Ze zijn klaar als ze bovendrijven.
4 stengels lente-uien
15
Snipper de lente-uien.
16
Doe de gekookte wontons bij de soep.
17
Werk de soep af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.