Witte pens met tomatensaus met curry en gebakken aardappelen
Witte pens met tomatensaus met curry en gebakken aardappelen
Gebakken witte pens, tomatensaus met ui en currypoeder, krokante aardappelen en veldsla.
Witte pens met tomatensaus met curry en gebakken aardappelen
Witte pens met tomatensaus met curry en gebakken aardappelen
Gebakken witte pens, tomatensaus met ui en currypoeder, krokante aardappelen en veldsla.
Ingrediënten
4 personen
Witte pensen
4
Sjalotten
4
Look
2 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Kruidnagels
2
Currypoeder
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Balsamico
1 scheutje
Water
1 scheutje
Ketchup
4 el
Tijm
1 takje
Laurier
3
Loskokende aardappelen
800 g
Veldsla
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Advertentie
Op voorhand
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen daarna afkoelen.
Bereiding
4 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotten in repen en bak ze in boter. Snipper de look fijn en voeg hem toe.
1 el Tomatenpuree, 1 el currypoeder, 2 kruidnagels, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de tomatenpuree, het currypoeder, de kruidnagels, een snuif zout en een snuif cayennepeper erbij en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water, 4 el ketchup, 3 laurier, 1 takje tijm
4
Blus met de witte wijn, wat water en de ketchup. Breng de saus aan de kook. Voeg de laurier en de tijm toe.
5
Bak de afgekoelde aardappelen in een scheut arachideolie en wat boter tot ze een krokant korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
4 witte pensen
6
Bak de pensen in boter.
200 g veldsla, 1 scheutje balsamico
7
Breng de veldsla op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout.
8
Serveer de gebakken pensen met de tomatensaus, gebakken aardappelen en wat veldsla. Strooi een snuifje extra currypoeder over de pensen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Advertentie
Op voorhand
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen daarna afkoelen.
Bereiding
4 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotten in repen en bak ze in boter. Snipper de look fijn en voeg hem toe.
1 el Tomatenpuree, 1 el currypoeder, 2 kruidnagels, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de tomatenpuree, het currypoeder, de kruidnagels, een snuif zout en een snuif cayennepeper erbij en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water, 4 el ketchup, 3 laurier, 1 takje tijm
4
Blus met de witte wijn, wat water en de ketchup. Breng de saus aan de kook. Voeg de laurier en de tijm toe.
5
Bak de afgekoelde aardappelen in een scheut arachideolie en wat boter tot ze een krokant korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
4 witte pensen
6
Bak de pensen in boter.
200 g veldsla, 1 scheutje balsamico
7
Breng de veldsla op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout.
8
Serveer de gebakken pensen met de tomatensaus, gebakken aardappelen en wat veldsla. Strooi een snuifje extra currypoeder over de pensen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Witte pensen
4
Sjalotten
4
Look
2 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Kruidnagels
2
Currypoeder
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Balsamico
1 scheutje
Water
1 scheutje
Ketchup
4 el
Tijm
1 takje
Laurier
3
Loskokende aardappelen
800 g
Veldsla
200 g
Witte pens met tomatensaus met curry en gebakken aardappelen
Gebakken witte pens, tomatensaus met ui en currypoeder, krokante aardappelen en veldsla.Instructies
Op voorhand
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen daarna afkoelen.
Bereiding
4 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotten in repen en bak ze in boter. Snipper de look fijn en voeg hem toe.
1 el Tomatenpuree, 1 el currypoeder, 2 kruidnagels, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de tomatenpuree, het currypoeder, de kruidnagels, een snuif zout en een snuif cayennepeper erbij en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water, 4 el ketchup, 3 laurier, 1 takje tijm
4
Blus met de witte wijn, wat water en de ketchup. Breng de saus aan de kook. Voeg de laurier en de tijm toe.
5
Bak de afgekoelde aardappelen in een scheut arachideolie en wat boter tot ze een krokant korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
4 witte pensen
6
Bak de pensen in boter.
200 g veldsla, 1 scheutje balsamico
7
Breng de veldsla op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout.
8
Serveer de gebakken pensen met de tomatensaus, gebakken aardappelen en wat veldsla. Strooi een snuifje extra currypoeder over de pensen.