Instructies

4 personen

Op voorhand

800 g Loskokende aardappelen
1

Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen daarna afkoelen.

Bereiding

4 Sjalotten, 2 teentjes Look
2

Snijd de sjalotten in repen en bak ze in boter. Snipper de look fijn en voeg hem toe.

1 el Tomatenpuree, 1 el currypoeder, 2 kruidnagels, 1 snuifje cayennepeper
3

Doe de tomatenpuree, het currypoeder, de kruidnagels, een snuif zout en een snuif cayennepeper erbij en laat het geheel even bakken.

0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water, 4 el ketchup, 3 laurier, 1 takje tijm
4

Blus met de witte wijn, wat water en de ketchup. Breng de saus aan de kook. Voeg de laurier en de tijm toe.

5

Bak de afgekoelde aardappelen in een scheut arachideolie en wat boter tot ze een krokant korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.

4 witte pensen
6

Bak de pensen in boter.

200 g veldsla, 1 scheutje balsamico
7

Breng de veldsla op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout.

8

Serveer de gebakken pensen met de tomatensaus, gebakken aardappelen en wat veldsla. Strooi een snuifje extra currypoeder over de pensen.