Instructies
4 personen
Op voorhand
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil en snijd de aardappelen in grote stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen daarna afkoelen.
Bereiding
4 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snijd de sjalotten in repen en bak ze in boter. Snipper de look fijn en voeg hem toe.
1 el Tomatenpuree, 1 el currypoeder, 2 kruidnagels, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de tomatenpuree, het currypoeder, de kruidnagels, een snuif zout en een snuif cayennepeper erbij en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 1 scheutje Water, 4 el ketchup, 3 laurier, 1 takje tijm
4
Blus met de witte wijn, wat water en de ketchup. Breng de saus aan de kook. Voeg de laurier en de tijm toe.
5
Bak de afgekoelde aardappelen in een scheut arachideolie en wat boter tot ze een krokant korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
4 witte pensen
6
Bak de pensen in boter.
200 g veldsla, 1 scheutje balsamico
7
Breng de veldsla op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout.
8