Witloofsoep met balletjes van gerookte ham en parmezaan
Witloofsoep met balletjes van gerookte ham en parmezaan
Een witloofsoep met sherry en balletjes met Cobourg ham en Parmezaanse kaas.
Witloofsoep met balletjes van gerookte ham en parmezaan
Witloofsoep met balletjes van gerookte ham en parmezaan
Een witloofsoep met sherry en balletjes met Cobourg ham en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
4 personen
Witloof
1.000 g
Witloofom af te werken
4 pijlen
Aardappelendikke
2
Uien
3
Look
3 teentjes
Preistengelswitte gedeelte
1
Selderstengels
2
Kruidentuiltje van tijm, laurier en rozemarijn
1
Kippenbouillon
3 l
Room
1 scheutje
Sherry
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemengd gehakt
200 g
Eierdooier
1
Paneermeel
25 g
Cobourg ham
50 g
Parmezaan
100 g
Bieslook
Witte peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 uien, 1.000 g witloof, 1 Preistengels (witte gedeelte), 2 selderstengels, 3 teentjes Look
1
Snijd de uien, look, het witloof, de prei en de selder grof en stoof alles aan in boter.
2 aardappelen (dikke)
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 3 l Kippenbouillon
3
Doe de kruidentuil en ¾ van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
4
Hou de overige bouillon even apart om de balletjes in te garen.
50 g Cobourg ham, 100 g parmezaan, 1 eierdooier, 25 g paneermeel, witte peper, 200 g gemengd gehakt
5
Mix de ham en de parmezaan fijn in een blender en meng ze met de dooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper.
6
Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de resterende kippenbouillon.
7
Giet de bouillon daarna door een zeef bij de soep, haal de kruidentuil eruit en mix de soep.
1 scheutje Room, witte peper, zout
8
Voeg de room, wat witte peper en zout toe.
4 pijlen witloof (om af te werken)
9
Snijd de rest van het witloof fijn en voeg het samen met de balletjes toe aan de soep.
1 scheutje sherry, 1 snuifje nootmuskaat, 1 takje Bieslook
10
Werk af met een scheutje sherry, wat nootmuskaat en fijngesneden bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!3 uien, 1.000 g witloof, 1 Preistengels (witte gedeelte), 2 selderstengels, 3 teentjes Look
1
Snijd de uien, look, het witloof, de prei en de selder grof en stoof alles aan in boter.
2 aardappelen (dikke)
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 3 l Kippenbouillon
3
Doe de kruidentuil en ¾ van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
4
Hou de overige bouillon even apart om de balletjes in te garen.
50 g Cobourg ham, 100 g parmezaan, 1 eierdooier, 25 g paneermeel, witte peper, 200 g gemengd gehakt
5
Mix de ham en de parmezaan fijn in een blender en meng ze met de dooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper.
6
Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de resterende kippenbouillon.
7
Giet de bouillon daarna door een zeef bij de soep, haal de kruidentuil eruit en mix de soep.
1 scheutje Room, witte peper, zout
8
Voeg de room, wat witte peper en zout toe.
4 pijlen witloof (om af te werken)
9
Snijd de rest van het witloof fijn en voeg het samen met de balletjes toe aan de soep.
1 scheutje sherry, 1 snuifje nootmuskaat, 1 takje Bieslook
10
Werk af met een scheutje sherry, wat nootmuskaat en fijngesneden bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
6u 40m
Ingrediënten
Witloof
1.000 g
Witloofom af te werken
4 pijlen
Aardappelendikke
2
Uien
3
Look
3 teentjes
Preistengelswitte gedeelte
1
Selderstengels
2
Kruidentuiltje van tijm, laurier en rozemarijn
1
Kippenbouillon
3 l
Room
1 scheutje
Sherry
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemengd gehakt
200 g
Eierdooier
1
Paneermeel
25 g
Cobourg ham
50 g
Parmezaan
100 g
Bieslook
Witte peper
Zout
Witloofsoep met balletjes van gerookte ham en parmezaan
Een witloofsoep met sherry en balletjes met Cobourg ham en Parmezaanse kaas.Instructies
3 uien, 1.000 g witloof, 1 Preistengels (witte gedeelte), 2 selderstengels, 3 teentjes Look
1
Snijd de uien, look, het witloof, de prei en de selder grof en stoof alles aan in boter.
2 aardappelen (dikke)
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en voeg ze toe.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 3 l Kippenbouillon
3
Doe de kruidentuil en ¾ van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
4
Hou de overige bouillon even apart om de balletjes in te garen.
50 g Cobourg ham, 100 g parmezaan, 1 eierdooier, 25 g paneermeel, witte peper, 200 g gemengd gehakt
5
Mix de ham en de parmezaan fijn in een blender en meng ze met de dooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper.
6
Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de resterende kippenbouillon.
7
Giet de bouillon daarna door een zeef bij de soep, haal de kruidentuil eruit en mix de soep.
1 scheutje Room, witte peper, zout
8
Voeg de room, wat witte peper en zout toe.
4 pijlen witloof (om af te werken)
9
Snijd de rest van het witloof fijn en voeg het samen met de balletjes toe aan de soep.
1 scheutje sherry, 1 snuifje nootmuskaat, 1 takje Bieslook
10
Werk af met een scheutje sherry, wat nootmuskaat en fijngesneden bieslook.